6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

TMO önünde randevu kuyruğu

Fındık fiyatının 4 YTL olarak açıklanmasının ardından fındığını satarak biran önce borçlarını kapatmak isteyen üreticiler, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) önünde uzun kuyruklar oluşturdu.


Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in 1 Eylül'de randevuların, 2 Eylül'de alımların başlayacağını açıklamasından sonra tepkilere rağmen bazı üreticiler Ramazan ayının gelmesi ve okullarının açılmasına az bir zaman kalması nedeniyle fındıklarını satmak zorunda kalıyor. 2 Eylül'de başlayacak alımlar öncesi randevu alarak bir an önce fındığı satıp borcunu kapatmak isteyen üreticiler, TMO Ordu Şubesi önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Üreticiler fiyattan şikayetçi olmalarına rağmen Ramazan ayının ilk
sahurundan hemen sonra TMO şubelerine koştu.


Sahurdan sonra TMO önünde uzun kuyruklar oluşturan üreticilerden Ahmet Aktürk (56), "2-3 saattir buradayım. Vermek zorundayız. Mecbur olmasaydık 1 gram dahi vermezdik" derken, Halit Baş (73) isimli üretici ise, "Saat 5'ten bu yana buradayım. Fındığı depoladım, depom yok. Havalarda soğumaya başlayınca bir an önce vermek istedim. Fiyattan memnun değiliz. Ancak ucuz ya da pahalı vereceğiz" diye konuştu. Bayram Koç (30) ise, borcundan dolayı fındığını satmak zorunda olduğunu belirterek, "Borcu olmayan insan bu saatte burada olur mu? Tüccara 2 YTL'ye satmamak için buraya geldik. Kademeli fiyat açıklamasını çok yanlış yaptılar. Direkt 4.5 ya da 5 YTL yapsaydı çok daha iyi olacaktı" şeklinde konuştu. Hasan Kılıç (54) da, fiyattan memnun olmadıklarını, fakat borçlu oldukları için mecburen verdiklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 11:35:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?