6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Tokat Karadeniz'e bağlanıyor

Tokat-Ordu yolunun gündeme alınarak kentin Karadeniz'e açılması için sivil toplum kuruluşları çalışma yürütüyor.

Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Sarıtaşlı ile Niksar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şöhretoğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerini makamında kabul etti.

Ordu yolunun takip edilmesi, gündeme alınması, çeşitli platformlarda milletvekillerine ulaştırılması amacıyla ziyarette bulunduklarını ifade eden Niksar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şöhretlioğlu, "Başkanımız da görüşlerimize katılıyor. Bu yol için beraber bir platform oluşturup, siyasilerimize taşıyarak bu yolun gündeme alarak beraber takip edeceğiz" diye konuştu.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Sarıtaşlı ise Tokat-Ordu arasındaki yolun yapılmasının kentin ekonomisinin kalkınabilmesi, gelişebilmesine katkı sağlayacağına dikkat çekerek, "Tokat-Ordu yolunun mutlaka yapılması gerekiyor. Akdeniz'in, İç Anadolu'nun ve Tokat'ın Karadeniz'e en yakın bağlanabileceği bir yol bu. Konu milletvekillerine taşınarak, bu işin üstesinden gelinmesi için çalışma yapılması gerekiyor" diye konuştu. Son olarak değerlendirmede bulunan Başkan Çiçek ise Tokat-Niksar- Karadeniz yolunun bağlantısı ile ilgili ortaya çıkan tabloda bütün ilgilileri konunun üzerinde hassasiyetle durması gerektiğini dile getirdi. Başkan Çiçek, konuya sahip çıkıldığında çok kısa süre içerisinde bu yolla ilgili çok ciddi çalışmaların yapılabileceği ümidini taşıdığını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 15:19:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Necat SERDAR IP: 88.255.26.xxx Tarih : 2.05.2008 15:30:02

bu yol yapılırsa süper olur karadeniz in güney ile bağlantısı ekonomik olarak güçlenir.