6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Toplu konut hamlesi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ordu Milletvekili Enver Yılmaz, hükümetin 'planlı kentleşme ve konut üretimi seferberliği' kapsamında Ordu'da inşa edilmesi planlanan 4 bin 332 konuttan 792'sinin tamamlandığını, bin 2 adet konutun ise tamamlanma aşamasında olduğunu, 2 bin 538 konutunda inşaatına başlanacağını söyledi. 

Enver Yılmaz yaptığı açıklamada, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşa edilen sağlam, kaliteli ve çağdaş imkanlara sahip toplu konut çalışmaları kapsamında Ordu'da 4 bin 332 konut yapılacağını bildirdi. Bu çalışmalar kapsamında Fatsa'da daha önce 330 konutun yanı sıra bir ilköğretim okulu, bir ticaret merkezi, kütüphane ile cami, Ünye ilçesinde 462 konut, ticaret merkezi ve cami inşa edildiğini belirten Yılmaz, 792 konutun hazır olduğunu kaydetti. Halen Ordu merkezde inşaatı süren 782 konut inşaatının tamamlandığını ve önümüzdeki aylarda sahiplerine teslim edileceğini ifade eden Yılmaz, Gölköy ilçesinde de 221 konutun inşaatının hızla sürdürüldüğünü söyledi. Yılmaz, "Ordu ve Gölköy'deki inşaatların birkaç ay sonra tamamlanmasından ardından toplam bin 794 konut, 3 ilköğretim okulu, 4 ticaret merkezi, 4 cami, 2 kütüphane ve sağlık ocağı inşa edilmiş ve Ordu'ya kazandırılmış olacak. Tüm bu çalışmalar için bugüne kadar 110 milyon YTL harcandı" dedi.

MEMUR-SEN KONUTLARI
Son dönemde hakkında spekülasyonlar yapılan Memur-Sen Konfederasyonu ve TOKİ işbirliği ile Eskipazar mevkisinde inşa edilecek olan konutlarla ilgili açıklamalarda bulunan Yılmaz, "Memur-Sen tarafından TOKİ'ye yapılan başvuru sonunda gerçekleşen yasal işlemlerin ardından memurlara yönelik konut yapılması kararı alındı. Bu amaçla Fatsa'da 200, Ordu Merkez'de bin konut yapılması kararlaştırıldı. Ancak merkezdeki konutlara büyük ilgi olunca 600 konut daha eklenmesi için TOKİ ile görüşmeler yapılarak son aşamaya gelinmiştir. Ayrıca Aybastı'da Perşembe Yaylası'ndaki yayla konutlarının yanı sıra toplam 588, Gölköy Güzelyurt'ta 150 olmak üzere toplam 2 bin 538 konut daha yapılması planlandı. Halen bu konutların proje ihale çalışmaları yapılıyor. Çalışmaları bu yıl içinde bitirerek temel atma noktasına getireceğiz. Bunlara ek olarak Boztepe'de 5 yıldızlı bir otel yapılmasıyla ilgili çalışmalarımızı bitirdik, Yeni Mahalle'de 24 derslikli bir ilköğretim okulu yapılmasını da planladık" diye konuştu.

"BİZ İŞİMİZE BAKIYORUZ"
Bugüne kadar gelip geçen hükümetlerin Türk insanının beklentilerine, ideallerine uygun hareket etmediğini, ancak AK Parti'nin son 6 yıldır Türk milletinin büyük teveccühüne mazhar olduğunu belirten Yılmaz, şöyle devam etti: "Unutulmasın ki, biz geldiğimizde bu ülke oksijen çadırındaydı. Cumhuriyet tarihinin en ağır krizini yaşamıştı. İnsanımızın geleceğe ilişkin hiç bir ümidi kalmamış, günübirlik yaşıyordu. AK Parti döneminde Türk insanının başını dik tutmasını sağladık. Geleceğe ilişkin umutlarını tazeledik. Büyük bir millet olmanın şuuruna ve bilincine vardırdık. Bu milleti en iyi şartlarda, en iyi imkanlarda yaşatmak için 6 yıldır gecemizi gündüzümüze kattık. İşte bu konut hamlesi bile bizim insanımıza bakış açımızı yansıtmaktadır. Geçmişte bu insanlara bir konutu, bir karayolunu, bir sosyal yardım anlayışını çok görenlerin bize bir şey demeye hakları yoktur. Gerçi ne derlerse desinler biz işimize bakıyoruz."

.
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2008 Cuma 18:06:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?