7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Torun'dan Güldüren'e ziyaret

Ordu Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Torun ve Yönetim Kurulu üyeleri, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen'i makamında ziyaret etti.


Dernek Başkanı ve aynı zamanda Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, beraberinde Dernek 2. Başkanı Timur Güngör, Genel Sekreter Eşref Öner, üyeler Engin Yılmaz ve İsmet Duran ile yaptığı ziyarette, görevine yakın zamanda başlayan Erkan Gülderen'e 'hayırlı olsun' dileğinde bulundular. Ordu Kültür Derneği Başkanı ve Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Ordu'ya gelen yerli ve yabancı tüm konukların ilin doğal güzelliğine hayran kaldığını, ancak Orduluların aynı özelliği gösteremediğine değindi.

Torun, "Bu şehir kendini sevdiriyor, bizim bir şey yapmamıza gerek yok. Bu şehir çok sıcak, bu şehir kucaklayıcı. Emekli olduktan sonra ben bu şehirde yaşamalıyım diyen insanlar var. Ama biz kendi aramızda barışık değiliz. Bu şehirde yaşamayı kendimize işkence haline getiriyoruz. Bunu karşılık sevgiye dönüştürürsek, bu şehre çok şey katabiliriz. Yeter ki bu şehir bir şeyler yapalım. Aynı şekilde sizlerin desteği ve gücünü de yanımızda hissetmek istiyoruz" dedi.


"GÖÇMEN NÜFUS KENTLİLEŞTİRİLMELİ"
İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen ise Ordu'nun kültür geleneğinin çok eskilere gittiğini, ancak yeterli olmayan bu tablonun daha geniş alanlara yayılması gerektiğini belirtti. Gülderen, "Ordu'daki kültür sanat faaliyetleri varoşa yayılmalıdır. Ordu sürekli göç olan bir şehir. Yüksek kesimlerde nüfusun azaldığını 2007 sayımında net olarak gördük. Gölköy, Gürgentepe kent merkezine akın etti. Ordu'da yaşayanların ve kültür derneklerinin kentimize yeni katılan bizim akrabalarımızı eşlerimizi dostlarımızı Ordu kent kültürüne alıştırma gibi bir misyonları olmalı. Eğer bunu becerebilirsek yani kentlileştirebilirsek, bu tür dernekler de asıl işlerini yerine getirmiş olur" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 19:15:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?