6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

TSO başkanından DGD eleştirisi

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ömer Aydın, fındıkta yaşanan alivrecilik ve doğrudan gelir desteğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Ömer Aydın, doğrudan gelir desteği konusunda bir çok kalemden geliri olan babasını örnek vererek, babasının devletten doğrudan gelir desteği almasını eleştirdi. Devletin gerçek üreticiyi doğru olarak tespit etmesi gerektiğini ifade eden Aydın,"Şunu iddia edebilirim ki zengin üretici, fakir üreticinin sırtından geçiniyor. En basit örneği benim babama, benim aileme verilen doğrudan gelir desteğidir. Bu kesinlikle doğru değildir. Kira geliri, Bağ Kur ve sanayiden gelirleri var. Bir de devlet doğrudan gelir desteği veriyor. İşin doğrusu gerçek üretici tespit edilerek onlara doyurucu destek verilmesidir" dedi.

Ürün daha bahçedeyken yetiştiği zaman teslim edilmek üzere önceden pay verilerek alınması anlamına gelen 'alivrecilik' yönteminin de eleştirilmesini doğru bulmadığını belirten Aydın şöyle konuştu: "Alivre durdurulamaz. Alivre dünya ölçeğinde küresel arenada bir alışveriş şeklidir. Kimse alivreyi eleştirmesin. Birilerin yönlendirilmesi konusunda bir şeyler yapılabilirse bu daha doğru olur. Dünyada çıkan her ham madde şeker pirinç, buğday, petrol akla ne geliyorsa alivrecilik yöntemiyle alınmaktadır. Daha önce bunun önüne geçilebilmesi için piyasaya giren FİSKOBİRLİK bu işi yürütemedi. Sonra piyasaya giren Toprak Mahsulleri Ofisi de (TMO) yürütemedi".

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2008 Cumartesi 17:19:25
Güncelleme :26 Temmuz 2008 Cumartesi 17:35:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?