6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Turizm Müdürü memnun değil

Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen, 2009 bütçelerinde yüzde 35 oranında daralma olduğunu belirterek, "Bütçeden daha fazla pay almayı dilerdik" dedi.


İl Genel Meclisi'nde bütçe görüşmelerine katılan Erkan Gülderen, Ordu'daki turizm yatırımları ve müdürlük bütçeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. İl Özel İdaresi tarafından 2009 yılında Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne aktarılan ödenekle bütçelerinin daraldığını ifade eden Gülderen, "Kültür Müdürlüğü'ne bir önceki yıl 397 bin YTL civarında bir bütçe verilmiş. Bu yıl tahmini bütçe içerisinde 215 bin YTL bir ödenek öngörülüyor. Ancak sonuç olarak bakıldığında 2009 bütçesinde bizim açımızdan yüzde 35 oranında bir daralma var. Açıkçası biraz daha fazla bekliyorduk" diye konuştu.


Ordu'nun bir turizm kenti olduğu ve turizmin reklam ve tanıtımla olduğu hatırlatan Gülderen, şöyle konuştu: "Ordu bir turizm kentidir. Turizm tanıtma ve reklamlarla ilerleyen bir sektör. Ordu'nun tanıtımını gerçek anlamda uygulayabilmek için ulusal hatta uluslararası fuarlara katılmamız gerekiyor. Bunların hepsi ciddi rakamlar gerektiriyor. Bütçeden daha fazla pay almayı dilerdik. Ancak meclisin aldığı karara da saygı duyuyoruz. Bu çerçevede 2009 yılı içerisinde İstanbul Beylikdüzü'nde çok ciddi bir fuara katılacağız. Oraya katılmamız için daha önce verilen bize 50 bin YTL bir para vardı. Bunun 25 bin YTL'si sadece 108 metrekare alanı kiralamak için kullanıldı. Geriye kalan 25 bin YTL'de yeterli gözükmüyor."


Gülderen ayrıca, Bolaman-Perşembe otoyolunun açılmasıyla birlikte eski güzergahın turizm bölgesi olarak ilan edilmesindeki sıkıntılı durumun en kısa zamanda halledileceğini belirterek, "Bu bölgede Bolaman ve Medreseönü turizm alanı ilan edilmişti. Burada eksik bir karar var. Onun düzeltilmesiyle ilgili 27 imzalık çalışma devam etmektedir. Genelkurmay Başkanlığı ve Bayındırlık Bakanlığı imzaları kalmıştır. Bu imzalardan sonra Bolaman ve Efirli arasının tamamı turizm merkezi olarak ilan edilecektir" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 12:26:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?