6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Türk-Alman ortaklığındaki yatırım

Ordu'nun Fatsa ilçesi Organize Sanayi Bölgesi'nde Türk-Alman ortaklığında faaliyet göstermeye başlayan granür bentonit tesisi SÜD-CHEMİE, Ordu Valisi Dr. Said Vakkas Gözlügöl'ün de katıldığı törenle resmen hizmete girdi. 

Açılışa, Ordu Valisi Dr. Said Vakkas Gözlügöl'ün yanı sıra, Fatsa Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer, Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Fatih Sözen, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Açılışta ilk konuşmayı yapan SÜD-CHEMİE Genel Müdürü Kenan Poslu, tesisi 5 milyon YTL yatırım ile gerçekleştirdiklerini belirterek, "Granür bentonit aktivasyon ve kurutma tesisimizin şirketimiz merkezi Balıkesir'de bulunan ve 21 yıldan beri bentonit madenciliği ve ticareti ile uğraşan ve halen Türkiye'nin lider bentonit üreticisi ve ihracatçısıdır. Balıkesir'in yanı sıra Ordu, Çankırı, Çanakkale ve Edirne illerindeki maden ocaklarında bentonit üretimi yapmaktadır. Şirketimiz hisselerinin tamamı bentonit konusunda dünyanın lider şirketlerinden biri olan Münih merkezli SÜD-CHEMİE AG'dir. Ana şirketimiz SÜD-CHEMİE AG Amerika Birleşik Devletleri'nden Japonya'ya ve Endonezya'ya kadar dünyanın her kıtasında 70 adet şirketle faaliyette bulunan bir kuruluştur.
 
Şirketimiz 1987 yılından beri işlettiği deterjan ve kağıt üretiminde kullanılan Fatsa ve Ünye yöresindeki bentonitleri ile 1994 yılından beri ilettiği başlıca döküm ve kağıt sanayisinde kullanılan Ordu merkez ve Uzunnisa yöresinde çıkarılan bentonitler artık ham olarak ihraç edilmek yerine bu tesiste işlenerek katma değeri daha yüksek aktifleştirilmiş ve kurutulmuş granür bentonit olarak ihraç edilmektedir. Yaklaşık 16 bin 500 metrekare alan üzerinde kurulmuş tesisimizde 2 bin 720 metrekare kapalı alan olup, kapasite yılda 70 bin ton işlenmiş granür bentonit olacak şekilde projelendirilmiştir" dedi. 

Açılışta Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ve Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer'den sonra konuşan Ordu Valisi Dr. Said Vakkas Gözlgöl, tesisin bölgeye ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Bu gibi yatırımların taş üstüne taş koymanın, tuğla üstüne tuğla koymanın, bir insana iş vermenin ne kadar kıymetli olduğu ortadır. Bunun kıymetini ifade etmek için kelimeler yetersiz kalır. Biz bu tür yatırımcıları alkışlıyoruz ve kutluyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından açılış gerçekleştirildi.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 09:09:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?