6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Türk Diyanet Vakıf-Sen bölge toplantısı

Türkiye Diyanet Vakıf-Sen 3. Bölge İstişare Toplantısı Ordu'da yapıldı.

Belde Otel'de yapılan ve kahvaltı ile başlayan toplantıda geniş katılım sağlandı. Sendika üyelerinin kayıt işlemlerinin yapılmasıyla başlayan toplantıya, Türkiye Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Sergi, yönetim kurulu üyeleri, Ordu Müftüsü Veysel Çakı, Giresun, Samsun, Trabzon, Rize, Artvin, Sinop, Amasya, Tokat, Çorum, Gümüşhane il temsilcileri ve Ordu il ve ilçe temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Türkiye Kamu-Sen Ordu Temsilcisi Bekir Karakış, toplantının Ordu'da yapılmasından dolayı son derece mutlu olduklarını belirtti. Karakış, ayrıca siyasal baskıdan uzak bir sendikallaşma sürecinin işleyebilmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

Ordu Müftüsü Veysel Çakı'nın teşekkür konuşmasından sonra açıklamalarda bulunan Türkiye Diyanet-Sen Genel Başkanı Hazım Sergi, istişare ve bilgilendirme amaçlı yapılan toplanın son derece yararlı olacağını düşündüğünü kaydetti. Bundan önceki toplantılarını genellikle şube başkanlarıyla yaptıklarını hatırlatan Sergi, "Daha önceki toplantılarımızda şube başkanlarımız gelip bölgelerinde toplantılarda konuşulanları aktarıyordu. Bunu bir adım daha ileri götürerek, yani tabana inerek bölge istişare toplantıları yapmaya başladık" dedi.

Sendika olarak yol gösteren bir anlayışla çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Sergi, "Yani sadece muhalefet etme ve eleştirme değil, projeler üreterek toplumumuzun problemlerini çözmek için çalışacağız. Bu en önemli görevimizi yerine getirdikten sonra, istediğini alan bir sendikal çalışmasını da yürüteceğiz. Çünkü hiç kimse bize baskı ile bir şey yaptıramaz" diye konuştu.

Toplantıda, sendika üyelerinin karşılaştığı sorunlar ve çözüm noktasında yapılacak konular üzerinde istişareler yapıldı .

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 18:02:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?