7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

TÜRSAB Orduluya mahcup oldu

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Ordu iline karşı her zaman mahcubiyet duyduklarını belirterek, "Biz bu ülkenin tanıtımını yapan gruplarız ama Ordu'yu bugüne kadar tanıtamadık. Orduluya karşı mahcubuz" dedi.

TÜRSAB yönetim kurulu üyeleri, tur operatörleri ve danışmanlarıyla birlikte Karadeniz gezisine çıkan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Ordu'yu ziyaret etti.

İlk olarak Fatsa ilçesinde Hazinedar Konağı ile Perşembe ilçesi Yason Burnu'nu ziyaret eden Ulusoy, Ordu Turizm Tanıtma Derneği tarafından restore edilen ve yöresel eşyaların tanıtıldığı tarihi evin açılışını yaptı.

Burada 'fındıklı çiğ köfte'den tadan Ulusoy, el sanatları çarşısını ziyaretinin ardından Boztepe'ye çıkarak Ordu'yu seyretti. Ulusoy ve beraberindekiler, daha sonra TESK Grand Otel'de düzenlenen akşam yemeğine katıldı.

Ordu Vali Vekili Adem Yılmaz, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Aydın, Özel İdare İl Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz'ın da katıldığı yemekte yaptığı konuşmasında Ordululara karşı her zaman mahcubiyet hissettiğini belirten Başaran Ulusoy, ilginç bir itirafta bulunarak "Ordu'da hiç ummadığımız bir potansiyel gördük. Buraya geldiğimizde mahcup oluyoruz. Çünkü biz ülkenin tanıtımını yapan gruplarız. Arkadaşlarımız her gün çantalarını alır ülkeyi tanıtırlar. Ama Ordu'yu bu zamana kadar tanıtamadık. Bu bizim hatamız" diye konuştu. 

Ordu'ya tüm kesimlerinde katılımıyla ortak bir 'süper otel' yapma kararı aldıklarını belirten Başaran Ulusoy, Ordulu işadamlarının da artık ellerini cebine atmasını istedi.

Ulusoy, şöyle devam etti: "Hep diyorsunuz ki, devlet buraya havaalanı, liman yapsın. Yok öyle yağma. Bu coğrafyanın evlatları öyle Ankara'da, İstanbul'da, İzmir'de değil birazda buraya yatırım yapsın. Yok mu Ordu'da 150 bin YTL verecek 100 tane iş adamı. 100 bin YTL'yi ben Başaran Ulusoy adına verdim. 100 bin YTL'de yönetim kurulu arkadaşlarım verecek. Haluk Ulusoy'dan da 100 bin YTL alırız. 100 bin YTL'de Kültür Bakanı'ndan alacağımı biliyorum.

Belediyemiz ve Özel İdareden de Valimiz verecek. Yediyi bulduk. Yüz kişi 100'er bin YTL verdiğinde 10 trilyon yapar. Bir otel yaparız. İkincisi de bunun peşinden gelir. İki otel yılda 180 bin yatak yapar. İkiye bölsek bu 90 bin kişiye istihdam olur. Bu tablo esnafımızın, taksici, lokantacı, hediyelik eşya satan esnafımız yüzünü güldürecek. Burada iş tüccara düşüyor. Ben bunlardan parayı alacağım. Oteli yapacağız. 12 ay işletmesi bize ait.Güçlü güzel bir proje ile oteli ben üstleniyorum. Ordu'ya yakışır, örnek bir proje ile beraber bunu yapacağız. Yaşam biçimi olan hizmet sektörü benim işimdir. Çağdaş sanatın merkezi Ordu olması gerekir diye düşünüyorum. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile çok güzel çalışıyoruz. O parayı sıkar ama ben almasını bilirim."

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 12:43:55
Güncelleme :20 Mayıs 2008 Salı 12:45:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İSKENDER DUMAN IP: 85.101.228.xxx Tarih : 20.05.2008 17:02:51

Sayın Tursab Başkanımız; Her zaman olduğu gibi yine aynı terane Ordu'ya karşı mahcubuz, tanıtım yapamadık,yatırım yaptıramadık gibi beylik laflar. Biz Ordu'luların bunlara karnı doydu artık laf değil icraat istiyoruz. Senede bir gün Ordu'ya gelip bir iki ziyaretle Ordu tanıtılmaz. Ordu için ne yaptınız. Turizm bakanı Ordulu, Mecliste üç tane Ordu'lu bakan var. Tursab Başkanı karadenizli; daha ne olsun ama hala icraat yok laf çok. Ordu'daki kaya mezarlarını turizmmemi açtık, Kaleleri restoremi ettik, Yaylaların yollarınımı yaptırdık, Eski evleri yıkılmaktanmı kurtardık, Turisttik tesismi açtık, Boztepeye teleferikmi yaptık yoksa Kent Ormanı ilan ettiğimiz Yoroz Mevkinin yeme içme tessislerimi yaptık, Ordu'nun çevre yolunu yapıpta kamyon trafiğinden şehrimi kurtardık. Bunların hiçbirini yapmadık ama bol bol laf ürettiniz. Çok teşekkürler sayın Başkan ve diğer yetkililer. SAYGILARIMLA