6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Tuzla kurbanı toprağa verildi

İstanbul Tuzla Tersanesi'nde çıkan yangında yanarak hayatını kaybeden tersane işçisi Erdal İnceyol, bugün doğum yeri Ordu'nun Çatalpınar ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

34 yaşındaki Erdal İnceyol'un cenazesi, Tuzla'dan dün gece otobüsle Çatalpınar ilçesi Güneyce Mahallesi'ndeki evine getirildi. 2 çocuk babası İnceyol'un cenazesi, mahallede boş bir arazide öğle namazı beklenmeden cenaze namazının kılınmasının ardından aynı yerdeki aile kabristanlığına defnedildi.

Erdal İnceyol'un kardeşi İsa İnceyol, Tuzla Tersanesi'nde önlemlerin alınmasına rağmen büyük ihmallerin olduğunu belirterek, "Yetkililer denetleme yapmaya geliyor. Denetlemeye gelirken biz denetleme yapmaya geliyoruz diye haber veriyorlar. Tersane de ona göre önlemler alıyor. Malzemeler kalitesiz kullanılıyor. Oksijen hortumlarının sıfır olması gerekirken, eskileri birleştirip ek yapıyorlar. O da kaçak oluyor" dedi.

Ağabeyinin çıkan yangında öldüğünü ifade eden İsa Akyol, "Olayı tam olarak bizde bilmiyoruz, ama yangın çıkmış. Üzerine su diye orada bulunan tineri de dökmüş olabilirler. Biz bu olayı şüpheli ölüm olarak değerlendiriyoruz. Çünkü yanında olan kişilerin ayakta tedavileri yapıldı ve hastaneden çıktılar. Gerçekleri ağabeyimin arkadaşları ortaya çıkaracak" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2008 Pazar 14:58:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?