6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

TV dizileri, okumaya engel oluyor

Ordu Gazi Halk Kütüphanesi Müdürü Necmettin Özdoğru, televizyon dizilerinin halkın okuma ve araştırma alışkanlıklarını körelttiğini söyledi.


Necmettin Özdoğru, Kütüphane Haftası dolayısıyla açıklamada bulunurken, kütüphanelerin çağdaş teknolojik imkânlarla donatılmış birer bilgi merkezi haline geldiğini, ancak halen beklenilen düzeyde ilginin olmadığını söyledi. İlgisizliğin nedenini insanların televizyonlar ve bilgisayar karşısında gereğinden fazla zaman geçirmesine bağlayan Özdoğru, özellikle gençlerin televizyon dizileri karşısında saatlerce okumadan, sorgulamadan, araştırmadan zamanlarını öldürdüğünü kaydetti.

Okuma alışkanlıklarının kazandırılmasında anne ve babalara büyük görevler düştüğünü dile getiren Özdoğru, "Çocuklar, anne ve babasından nasıl görüyorsa öyle davranıyor. Annesini saatlerce televizyon karşısında gören çocuktan kitap okunması beklenemez. Bu nedenle çocukların geleceğini düşünen anne ve babalar özel kitap okuma zamanları ayırmalı, çocuğun bilgi kazanması için bu bilgileri kullanmasını teşvik etmelidir. Televizyon ve bilgisayar karşısında geçirilen zamanlar düzenlenmeli, bu konuda aşırılığa izin verilmemelidir. Ayrıca en önemlisi kitap okuma konusunda çocuklara baskı yapılmalıdır" dedi.


Kütüphanelerin sadece öğrenciler tarafından ödev yapılan yer olarak görülmemesi gerektiğini belirten Özdoğru, "Kütüphaneler çeşitli eğitici ve kültürel faaliyetlerin yanı sıra eğitim, sanat, kültür kuruluşları ile hastane, cezaevi ve sivil kuruluşlar gibi birimlerde de hizmetin yaygınlaştırılması yönünde işbirliği görevini de üstlenmiştir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2008 Pazartesi 23:12:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?