7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Uçuk izinsiz vaazlara müsade etmeyiz

Ordu İl Müftüsü Veysel Çakı, özellikle ramazan ayında sıkça yaşanılan din bilgisine dayanmayan uygunsuz fikirlere, izinsiz vaazlar ve yardım toplanmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.


31 Ağustos 2008 tarihine rastlayan pazar akşamı kılınacak ilk teravih namazı ile başlayacak ramazan ayı öncesi İl Müftüsü Veysel Çakı, merkezdeki birkaç cami hariç Ordu'nun ramazana hazır olduğunu belirtti.

Ordu'da ramazan ayı süresince yatsı ezanlarının zaman darlığı nedeniyle normal vaktinden 15 dakika sonra okunacağını hatırlatan Çakı, merkez Köprübaşı Camii'nde teravih namazlarının hatimle kıldırılacağını kaydetti.


2008 yılı fitre miktarının 6 YTL olarak belirlendiğini ve teravih namazı öncesi irşad (doğruyu yanlıştan ayırmak) hizmeti vereceklerini hatırlatan Çakı, "Din ayrışma meselesi olamaz. Bu nedenle dinin temel kaynaklarına dayalı, bilimsel din bilgisini halkımıza sunma konusunda elimizden geleni yapacağız. İslam'ın temel kaynaklarına uymayan uçuk fikirlere müsaade edilmeyecek. İzin almadan hiç kimsenin yardım toplamasına ve vaaz vermesine müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.


Bundan sonra bayanlara din hizmeti sunma konusunda pozitif ayrımcılık yapmak istediklerini de dile getiren Çakı şöyle konuştu: "Türkiye'de erkek ağırlıklı din hizmeti sürdürülüyor. Son yıllarda özellikle cami dışı ve bayanlara yönelik din hizmetine ağırlık verdik. Bu kapsamda 5 Eylül 2008 tarihinden itibaren merkez Yeni Mahalle, Bucak ve İmam Hatip Camileri ile Orsan Kur'an kurslarında her gün bayan görevlilerimiz tarafından mukabele okunacak. Ayrıca sorulan dini sorulara cevap verilecek. Şu an bayanlara yönelik 5 vakit ve cuma namazları için bunları düzenleyebildik ve bunların arkası gelecek."

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 16:16:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?