6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Ulaşmayan posta vizeyi bozdu

Avusturya'da yaşayan eşinin yanına gidebilmek için konsolosluktan vize bekleyen genç bir kadın, beklediği mektubun 5 ay önce geri gönderildiğini öğrenince şoke oldu.

Ordu'da yaşayan Penbe Sinanoğlu (35), Aralık 2007'de Avustralya'da yaşayan Mehmet Sinanoğlu (50) ile dünya evine girdi. Kısa bir süre Türkiye'de kalan Mehmet Sinanoğlu, işleri nedeniyle Avustralya'ya geri döndü.

Bu süre içerisinde eşinin yanına gidebilmek için vize işlemlerine başlayan Penbe Sinanoğlu, Avustralya Konsolosluğu'na başvurdu. Aylarca bekledikleri cevabın bir türlü gelmemesi üzerine Avusturya Konsolosluğu'nu arayan Mehmet Sinanoğlu, cevap olarak vizenin çıktığı ve posta yolu ile belirtilen adrese gönderildiği cevabını aldı.

Bunun üzerine PTT'ye başvuran Sinanoğlu, ailesine, postanın kendilerine ulaştığını ancak adres bulunamadığı için beş ay önce konsolosluğa geri gönderildiği söylendi.

Hamile olan ve doğumunu eşinin yanında yapmayı planlayan Penbe Sinanoğlu, Avusturya Büyükelçiliği tarafından üzerinde ad ve soyad ile açık adres bulunan zarfın dağıtıcı tarafından 'tanınmıyor' şerhi verilerek iade edildiğini öğrenince hayal kırıklığına uğradı. Gerekli süre geçtiği için daha sonra yapılan tüm yazışmalara rağmen olumsuz cevap alan Sinanoğlu ailesine tekrar vize için başvurmaları gerektiği söylendi. Bütün planları bozulan Sinanoğlu ailesi, PTT'yi davaya hazırlanıyor.

Bu vizeyi uzun zamandır beklediklerini ve ellerine ulaşmama sebebini  öğrendiklerinde çok üzüldüklerini ifade eden Mehmet Sinanoğlu, kanuni yollardan haklarını arayacaklarını söyledi. Çocuğunun Avustralya'da doğmasını çok istediklerini, bu nedenle büyük hayal kırıklığına uğradıklarını ifade eden Mehmet Sinanoğlu, "Ben arzu ederdim ki, doğum anında eşimin yanında olayım. Büyük bir ihtimal bu gerçekleşmeyecek. Bu nedenle içimizde psikolojik olarak bir rahatsızlık var. Bir diğer konu Avusturya'da doğan bir çocuğun birçok hakkı vardı. Bunu yakalayamadık. Dolayısıyla bu haklardan mahrum olacak. Bu nedenle ilgili kurumlara başvurduk. Haklarımızı yasal yönde arayacağız" dedi.

Kendileri dışında gelişen bir nedenden dolayı vize alamadıklarını belirten Penbe Sinanoğlu da, "Doğumu Avustralya'da eşimin yanında yapmak isterdim. Bizim dışımızda gelişen bazı sebeplerden dolayı eşimin yanına gidemedim. Burada eşim olmadan doğum yapmak durumundayım. Üzgünüm" diye konuştu.

PTT Başmüdürü Mustafa Ünal da, olaydan son derece üzüntü duyduklarını gerekli girişimlerde bulunmalarına rağmen konsolosluktan olumlu cevap alamadıklarını söyledi. Görevli dağıtıcı hakkında idari soruşturma başlattıklarını ifade eden Ünal, "Bu konuda sorumluluğu bulunanlar varsa kesinlikle gereken ceza verilecektir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 13:28:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?