6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Ulusal Fındık Konseyi toplandı

Ulusal Fındık Konseyi (UFK) aylık yönetim kurulu toplantısı Ordu'da yapıldı. 

Balıktaşı Otel'de Sebahattin Arslantürk başkanlığında basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıya Başkan Yardımcısı Onur Şahin, Yönetim Kurulu Üyeleri Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı, Poyraz Karlıbel Fındık Entegre San. Tic.A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Poyraz, Dursun Oğuz Gürsoy, FİSKOBİRLİK Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Sargın ve Nuteks Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Gören katıldı. Diğer üyeler Türkiye Gıda İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Nejdet Buzbaş ile Düzce Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Karslıoğlu ise mazeretleri sebebiyle toplantıya katılamadı. 

Edinilen bilgilere göre, toplantıda fındık piyasasındaki sorunların çözümü için ortak politikalar oluşturulması, üretici, ihracatçı ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla fındık piyasalarının üretim, ihracat ve tüketim sürecinde varolan sorunların çözümü için neler yapılabileceğine yönelik ortak politika belirleme konuları görüşüldü. Toplantıda ayrıca yeni dönem fındık sezonu için hükümet, üretici ve ihracatçı bazında nasıl bir politika izleneceği tartışıldı. 

Toplantıda son günlerde gündemi oldukça meşgul eden fındıkta yaşanan don olaylarının Tarımsal Sigortalar Merkezi'nin (TARSİM) teminatı kapsamına girmemesinin de tartışıldığı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2008 Cumartesi 14:43:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?