7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Ulusoy'dan 'tele-kemençe resitali'

Karadenizli olan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, yöreyi özgü türkü ve ezgileri cep telefonunda taşıyor.

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyeleri ve tur operatörleriyle birlikte çıktığı Karadeniz gezisi sırasında Ordu'da bir akşam yemeğine katılan TÜRSAB Başkanı Ulusoy, konuşma yapmak üzere geldiği kürsüde Karadenizli olduğunu gösterdi.

TÜRSAB'ın son genel kurulunda "Köyümü özledim. Artık yapamadıklarımı yapmak için köyüme döneceğim" diyerek aday olmadığını açıklayan, ancak daha sonra gelen teklifler üzerine vazgeçerek aday olup seçilen Ulusoy, kemençenin sesine olan hasretini cep telefonundan dinleyerek gideriyor.

Konuşma yapmak üzere kürsüye gelen Başaran Ulusoy, cep telefonunu çıkararak davetlilere 'tele-kemençe resitali' sundu. Telefonunu mikrofona yaklaştıran Ulusoy, konuklara bir süre Karadeniz türkülerinin ezgilerini dinletti.

Ulusoy, zaman zaman 'Oy Bağlamam Bağlamam', 'Fındık Dalda Kalmasın' türkülerine de eşlik etti. Yemeğe katılan davetliler de Ulusoy'un seslendirdiği türküler ile cep telefonundan çıkan ezgilere alkışlarla eşlik etti.

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 12:46:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?