6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Ünye Kalesi restore ediliyor

Ordu'nun Ünye ilçesinde bulunan 2 bin yıllık tarihi geçmişe sahip Ünye Kalesi'nin restorasyon ve çevre düzenlemesi 1. etap çalışmaları tamamlandı.


Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nce Ünye Kalesi'ndeki başlatılan restorasyon çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda çevre düzenleme, restorasyon işi 1.etap ihalesi tamamlandı. Proje tasarımcısı tarafından, 1.etap yapılan işlemlerin projeye işlenme revizyonu yapılarak, 2009 yılı içerisinde 2. etap ihalesinin yapılacağı açıklandı. Restorasyon ve onarım işlemlerine devam edilen tarihi kale için 2008 yılı içerisinde 505 bin 504 YTL ödenek harcandığı belirtildi.

Ayrıca çalışmalar kapsamında yapılan yüzey kazıları ve toprak temizleme işlemlerinden sonra, ortaya kaya mezarları, kiler kalıntıları, ibadet yeri olarak kullanıldığı anlaşılan kilise kalıntılarına rastlandı. Restorasyon çalışmaları sırasında çok sayıda mezarın ortaya çıkması kalenin gizemini arttırdı. Çalışmalar sırasında çıkarılan arkeolojik buluntular müzeye nakledilerek muhafaza ediliyor.

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 11:54:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?