6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Ünye'de festival zamanı

Her yıl geleneksel olarak Ünye Kaymakamlığı ve Ünye Belediyesi tarafından organize edilen ve 3 gün süren 'Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali', bu yıl 5 gün 5 gece sürecek.

Yapılan bu festivali sadece Ünyelilerin değil, bütün yöre ve bölge insanının merakla beklediğini belirten Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu,

"Yarın başlayacak olan ve 5 gün sürecek festivalimize herkesi bekliyoruz. Bilindiği gibi, Ünye festivali bu güne kadar bölgemizdeki en önemli ve en büyük kültür-sanat etkinliği haline gelmiştir. 16. Uluslararası Ünye Kültür, Sanat ve Turizm Festivali de geçen yıllarda olduğu gibi yine son derece zengin ve renkli etkinlikleriyle hafızalarda iz bırakacaktır. Festivalimize her yıl olduğu gibi bu yıl da çok ünlü sanatçılar katılacaktır. Aydın Beyoğlu, Sefa Genç, Sami Aksu, Mustafa Keser, Zeynep Cassalini, Nev, Yalın, Öykü&Berk, Ferhat Göçer ve yerel sanatçılarımız halk konserleri verecekler. Halk konserlerine Ünyeli sanatçılarımız da renk katacak. Konya Sema gösterisi ekibi de izleyenlere muhteşem bir gece yaşatacak. Konserlerin haricinde yağlı güreşler, at yarışları, sünnet şöleni, aşıklar atışması, güzellik yarışması, deniz şenlikleri, çeşitli dallarda amatör spor müsabakaları düzenlenecek, yöresel yemek ve el sanatları standları yer alacaktır" dedi.

Başkan Arpacıoğlu, şöyle konuştu: "Geçtiğimiz yıl programa alınan ve geleneksel klasik usul topaç yani mahalli adıyla tentürük yarışması ve uçurtma yarışması yapılacaktır. Ebru, tezhip ve takı tasarım kurslarımıza katılan kursiyerlerin çalışmaları ve hat sanatının en büyük ismi Ünyeli Mustafa Rakım Efendi'nin eserleri açılacak standlarda sergilenerek tanıtılacaktır. İlçemizi kültür-sanat etkinlikleri ile dolu dolu bir 5 gün bekliyor. Sanatseverler için, esnafımız için, Ünyemiz için ve bütün hemşehrilerimiz için festivalin hayırlı olmasını, güzellikler getirmesini ve tüm bölge halkını Ünye'ye davet ediyorum."

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 11:39:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?