6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Ünye'de santranç turnuvası

Ünye Belediyesi tarafından düzenlenen Santranç Turnuvası, 19-20 Ocak 2008 tarihleri arasında Öğretmenevi tesislerinde gerçekleştirilecek.

Satranç sporunun gelişmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla Ünye Belediyespor bünyesinde Satranç Kulübü kuruldu. Kulübün kurulmasının ardından yeni 'Kasparovları ortaya çıkarmak amacıyla 19-20 Ocak 2008 tarihleri arasında bir satranç turnuvası düzenlendi. Halen kayıtların devam ettiği turnuva hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, turnuvanın 16 yaş altı ve 16 yaş üstü olmak üzere 2 kategoride düzenleneceğini kaydetti.

Turnuvanın ödüllü olduğunu belirten Başkan Arpacıoğlu, "Her iki kategoride birinciye tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye çeyrek altın ödül vereceğiz. Bundan sonraki yıllarda çalışmalarımız artarak devam edecektir. Kulüp bazında Türkiye Satranç Federasyonu tarafından yapılacak olan Kulüpler Satranç Şampiyonası'na katılmayı ve Ünyemizi bu yönüyle tanıtmayı amaçlıyoruz. Satranç sporuna küçük yaşta başlayarak temel oluşturmak ve yeni Kasparovlar yetiştirmek amacıyla özellikle 7, 8, 9 ve 10 yaş öğrencileri için ikinci yarı yılda satranç kursları vermeyi düşünüyoruz. Çocuklardaki zeka gelişiminin küçük yaşlarda oluştuğu düşünülürse satranç sporu bu gelişime olumlu bir ivme kazandıracaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2008 Pazartesi 16:14:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?