6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Ünye'den Pekin Olimpiyatları'na

Çin'de yapılan 2008 Pekin Olimpiyatları'nda Türkiye'yi atletizm dalında temsil edecek olan Milli atlet Abdil Ceylan, hazırlık kampına Ordu'nun Ünye ilçesinde başladı.

2002 yılında milli takıma seçilen ve Kocaeli Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcusu olan Abdil Ceylan, Ünye-Terme arasında koşarak pekin maratonuna hazırlanıyor.

Ceylan, "Pekin Olimpiyatları'nda ülkemize iyi bir derece ile dönmek için günde iki idmanla çalışıyorum. Her sabah Terme'ye kadar koşuyorum. Akşamları da çamlıkta koşuya devam ediyorum" şeklinde konuştu.

Milli Takım Antrenörü Metin Sazak ise yaptığı açıklamada, "Sezon boyunca değişik il ve ilçelerde hazırlıklarımızı yaptık, son olarak kamp yeri için Ünye'yi seçtik. Ünye'yi seçmemizde ki amacı ise Pekin'deki nem oranları ile Karadeniz'in ve Ünye ilçesindeki nem oranları aynı olduğu için Pekin'in havası bizi etkilememesi için burayı tercih ettik. Bir haftalık kampın ardından 20 Ağustos'ta Pekin'e hareket edeceğiz. Oradan da iyi bir derce ile dönmeyi hedefliyoruz" dedi.

Sazak, Isparta'dan Bilge Gündüz (21), Etopyalı Meryem Dongo (18), Azerbaycanlı Gülnar Mammadova'yı (24), gelecek yıllarda yapılacak olan maratona hazırlamak için Ünye'de antrenmanlarını ayrı olarak yaptıklarını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2008 Pazartesi 14:05:36
Güncelleme :11 Ağustos 2008 Pazartesi 14:11:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?