7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Uzay öğrencilerin ayağına geldi

Ordu’da Uzay haftası çerçevesinde Bilim Sanat Merkezi ve TÜRKSAT işbirliği ile gerçekleştirilen uzay simülasyonu öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.


Dünyada 54 ülkede olduğu gibi Türkiye'de “Evreni Keşif” teması altında gerçekleştirilen Dünya Uzay Haftası-2008 kutlamaları devam ediyor. Bu çerçevede Ordu Bilim Sanat Merkezi ve TÜRKSAT işbirliği ile Ordu Lisesi spor salonunda bir simülasyon merkezi oluşturuldu. Birleşmiş Milletler Uzay Haftası Türkiye Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan planatoryum (uzay simülasyonu) gösterisiyle öğrencilere, uzay, yıldızlar ve teleskopun içinden yıldız patlamalarının nasıl olduğu gösteriliyor. TÜRKSAT Uzay Haftası Ulusal Koordinatörü Adnan Çelik, amaçlarının simülasyonlarla öğrencilere uzayı göstererek uzaya olan eğilimlerini arttırmak olduğunu söyledi. Öğrencilerin uzaya olan ilgilerinin kendilerine mutluluk verdiğini ifade eden Çelik, “Amacımız öğrencilerimizi uzay ve yıldızlar hakkında bilgilendirmek. Gösterilen planatoryum gösterisinde öğrenciler Satürn’ün halkalarına ulaşabiliyor. Uzay asansörü ile uzaya yükselebiliyor. Teleskopun içinden yıldızların patlamasını görebiliyor. Bu simülasyonla öğrenci uzaya gidiyor” diye konuştu.


Bu çalışmaların Japonya ve Avustralya’da zorunlu ders olarak öğretildiğini belirten Adnan Çelik, “Dünyanın bir çok ülkesinde öğrenciler her hafta böyle planatoryum gösterilerine götürülerek gerek uzay gerekse biyoloji konusunda bilgilendiriyor. Böylece öğrenci eline defter kalem almadan uzayı ve biyolojiyi öğrenmiş oluyor. Eğlenerek öğreniyor” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 14:43:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Dr.H.Emin SERT IP: 81.215.100.xxx Tarih : 28.10.2008 20:25:26

Uzay çağında olmanın gereklerinden olan bu tür açılımlara ciddi ihtiyaç var. Umarız bu etkinkikler Uzay Fakülte ve Üniversitelerimizin kurulmasına giden yolu kolaylaştırır. Bağlarımız koparılan Ecdadımız 1200'lü Yıllarda Uzay Üniversitesi kurmuşlardı... İnsani ve Sosyal Gelişim Uzmanı, www.eminsert.com