6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Vali 'Güzelordu'yu Ankara'ya taşıyor

Ordu Valisi Ali Kaban, ne yapılacağı konusu yılan hikayesine dönen Güzelordu İlköğretim Okulu'nun yeniden inşası projesini Ankara gündemine taşıyacak.


Köprübaşı mevkisinde bulunan ve eskiyen binası ve çevresindeki baraka tipi iş yerleri ile kötü bir görüntü arz eden Güzelordu İlköğretim Okulu'nun yeniden inşası projesine Ordu Valisi Ali Kaban el attı.

Gelecek hafta TOKİ ve Ordu Giresun ortak hava alanı (ORGİ) ile konularında görüşmelerde bulunmak üzere Ankara'ya gidecek Ordu Valisi Ali Kaban, Güzel Ordu İlköğretim Okulu'nun yeniden inşası ile ilgili projeyi de çantasında götürecek. Güzelordu İlköğretim Okulu konusunda geçmişte çok fazla konuşulduğunu belirten Ordu Valisi Ali Kaban, hiç zaman bu polemiklere girmediğini kaydetti. Sorunun bir an önce çözülmesi konusunda hızlı bir giriş yapacaklarını ifade eden Kaban, konuyu Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı ile bizzat kendisinin konuşacağını vurguladı. Vali Kaban, "Bugün artık iş değil bina yapmak. Konuyu Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı'yla görüşürüm. 1 yıl içersinde bitiririz. Güzelordu İlköğretim Okulu konusunda her yerden yükleneceğim" dedi.


Gerekliğinin gösterilmesi halinde muhataplarına dertlerinin anlatıldığını belirten Kaban, şöyle konuştu: "Zaten Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı bizim mesleğimizden biri. Derdimizi anlatırız bir şeyler alacağımıza inanıyorum. Yeter ki elimizde proje olsun. Güzelordu konusunda geçmişçe çok şey konuşuldu. Hepsi spekülasyon herkes bir şeyler söylüyor. Önemli olan herkesin bir şey söylemesi değil. Bizim ne söylediğimiz önemli. O noktada dükkan ve okul yapılması düşünülüyordu. Bizim dükkana falan ihtiyacımız yok. Buraya adına yakışır güzel bir okul yapacağız."

İha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 16:11:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?