7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Vali Kaban şoke oldu

İlçe ziyaretleri kapsamında Perşembe ilçesini ziyaret eden Ordu Valisi Ali Kaban, ilçenin okul durumunu öğrenince büyük şaşkınlık yaşadı.

Son yıllarda hiç okul yapımının gerçekleştirilmediği Perşembe ilçesinde öğrenci sayısının sürekli artmasına rağmen okul ve sınıf sayısının yetersiz kaldığını öğrenen Vali Kaban, Perşembe ilçesi için özel bir plan yapılacağını açıkladı.

Beraberinde bürokratlarla birlikte Perşembe ilçesini ziyaret eden Vali Kaban, burada Kaymakam Mustafa Asım Alkan ve Belediye Başkanı Selami Çakcı başta olmak üzere ilçe protokol ve daire müdürleri tarafından karşılandı.

Kaymakamlık makamında bir süre dinlenen Vali Kaban, daha sonra Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen brifinge katıldı. Burada ilçenin sorunları hakkında Kaymakam Mustafa Asım Alkan'dan bilgiler alan Vali Kaban, ilçenin okul, öğrenci ve sınıf durumunu öğrenince büyük şaşkınlık yaşadı. Bu konuda brifing veren Kaymakam Alkan, mevcut okulların artık ihtiyaca cevap vermediğini, hatta onarım bile kabul edemez duruma geldiğini, öğrenci sayısının da giderek arttığı gibi, sınıf sayısının da artık yetmediğini söyledi.

Şehir merkezindeki okulların durumunu özetleyen Kaymakam Alkan, "2005-2006 eğitim öğretim yılında açılan Anadolu Lisesi, Perşembe lisesi ile aynı bahçe içinde ve öğrenci miktarı yeterli gelmeyen bir binada hizmet vermektedir. Halihazırda ilk 3 sınıfta 153 öğrenci vardır. Okulda 12 derslik vardır. Bir sınıf bilgisayar odası, bir sınıf çok amaçlı salon olarak kütüphane, resim, müzik odası olarak kullanılmaktadır. Geriye kalan 10 sınıftan iki tanesi 9. sınıflara, 4 tanesi 10. sınıflara, 4 tanesi 11. sınıflara branşlarına göre ayrılmıştır. 2008-09 eğitim-öğretim döneminde eğitime başlayacak 12. sınıfların 4 yeni dershane ihtiyacı için koridor bölerek sınıf yapmak zorundayız" dedi.

ACIKLI TABLO
İlçenin en büyük ilköğretim okulu olan Atatürk İlköğretim Okulu'nun 44 yıllık olduğunu ve 874 öğrenci ile en kalabalık okul sıfatını taşıdığını kaydeden Kaymakam Alkan, "Okulun 16 dersliği vardır. Ancak 9 sınıf normal sınıfların bölünmüş hali olduğundan bu sınıflara 20 öğrenci dahi zor sığıyor. Bu sınıfların olumsuz şartlarından dolayı okul idaresi veliler tarafından insan hakları kuruluna şikayet edildi. Öğrenci sayısı fazla olduğu için ikili öğretim yapılmaktadır. Çaka-Çaytepe İlköğretim Okulu'nda sınıflar yetmeyince iki sınıfı bodruma taşıdık. Bu sınıflarda havalandırma ve ışıklandırma sorunu yaşanıyor. Bu okula 3 derslik daha yapılması için Özel İdare tarafından 170 bin YTL tahsis edilmiş ancak bugüne kadar hiç bir işlem yapılmadı. Efirli İlköğretim Okulu 72 yıllık bir okul ve artık onarım kabul etmemektedir. Gelecek yıl taşımalı eğitim kapsamına alınacaktır. Perşembeli bir işadamı buraya okul yapımı için söz vermiş olmasına ve valilikle protokol imzalamasına rağmen vaadinden vazgeçmiştir. Ortatepe İlköğretim Okulu ise çok eski bir binadır. Bazı sınıfları kontrplakla ayrılmış vaziyettedir. Duvarların rutubetten yıpranmış, sınıf duvarlarının nemden ıslandığı bir vaziyettedir. Bu okul 4 köyün öğrencisini toplamaktadır. Okulun onarım ve tamirattan geçmesi gerekmektedir" diye konuştu.

ACİL ÖNLEM ALINACAK
Koridorların bölünüp sınıf yapılması, bodrumda ders verilmesi, duvarların kontrplakla ayrılması, nem ve rutubetten dökülen duvarları duyduğunda şaşıran Ordu Valisi Ali Kaban, konuyla özel ilgileneceğini belirtti. Brifing sonunda gazetecilere bir açıklama yapan Vali Kaban, "Bu sorunları kaymakamla birebir takip edeceğim. Milli Eğitim Müdürümüzle oturup bir planlama yapacağız. Eğer böyle giderse 5-10 yıl sonra bu artık taşınamayacak noktaya gelir. Acil önlem alınması gerekiyor. Perşembe küçük bir yer değil, bu sorunu mutlaka halledeceğiz" dedi. 

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 16:14:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Tarkan Deniz IP: 85.98.250.xxx Tarih : 16.07.2008 15:25:59

Sayın Valimizin durumu bizzat yerinde görmesi çok iyi olmuş. Perşembe'li okul çağında ki öğrenci kardeşlerimizi de gören oldu nihayet.