6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Vali'den kömür düzenlemesi

Ordu Valisi Ali Kaban, kömürde geçen yıl yaşanan yolsuzluk olaylarının yeniden yaşanması için bir takım düzenlemeler yaptı.


Geçen yıl Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği 'Kömür 52' operasyonunda kamu kurum ve kuruluşlarına, şartnameye uymayan, eksik ve kalitesiz kömür verdikleri iddiasıyla çok sayıda kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmesi üzerine aynı durumların yaşanmasını istemeyen Ordu Valisi Ali Kaban, bir takım düzenlemelere gitti. Ordu Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, öncelikle ihalelerin İl Özel İdaresi bünyesinde oluşturulan şeffaf odada yapılmasına başlanıldı. Bir yönerge kapsamında kömür alımlarının bir düzen ve kural dizgisi içerisinde yapılabilmesi için İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne talimat verildi. Bu amaçla hızlı bir şekilde hazırlanan yönerge İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yazısı ile tüm kurumlara duyuruldu. Bu yönergeden sonra durdurulan kömür alımları serbest bırakıldı.


Öte yandan kurumların, ödeneklerin kendilerine ulaşması üzerine zamanında ihalelerini yaptıkları ve yapmaya da devam etmekleri belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 17:18:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?