7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Valilikten vakıf binası açıklaması

Ordu Valiliği, mülkiyeti Ordu İl Özel İdaresi’ne ait olan, ancak Ordu İli Kültür ve Kalkınma Vakfı tarafından kullanılan Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan taşınmaz ile ilgili satış kararına açıklık getirdi. 

Valilik, Ordu İli Kültür ve Kalkınma Vakfı'nın kiracı olmalarına rağmen binayı üçüncü şahıslara kiraya verdiğini, 3 yıllık süre içinde 48 bin YTL kira bedeli aldığını, Özel İdare'ye ise sadece 3 bin 725 YTL ödeme yaptığını açıkladı. 

Ordu Valiliği'nden yapılan açıklamada, 1955 yılında kurulup 1970 yılında faaliyetini noktalayan Ordu İli Yüksek Öğrenim ve Kalkınma Derneği Ankara Şubesi'nin 1960'lı yıllarda Ankara Belediyesi’nden öğrenci yurdu ve dernek binası yapılmak üzere 33 bin 500 TL bedelle 412 metrekare arsa satın aldığı, ancak imkansızlık sebebiyle bunu değerlendiremeyince aynı bedelle Ordu İl Özel İdare Müdürlüğü'ne sattığı belirtildi. Özel İdare Müdürlüğü'nün ise 1989 yılında arsayı kat karşılığı ihale ettiği ve 8 katlı inşa edilen binadan 100 metrekarelik bir dükkan, 150 metrekarelik bir lokanta katı, 75 metrekarelik bir lokal ve 75 metrekarelik bir idari büroyu kendi uhdesine aldığı belirtilen açıklamada, söz konusu gayrimenkullerin 1992 yılında Ordu İli Kültür ve Kalkınma Vakfı’na sembolik bir bedelle kiraya verildiği, ancak vakfın binanın bir kısmını kendi kullanırken diğer bir kısmını üçüncü kişilere kiraya verdiği kaydedildi. 

Kira süresinin 1 Mayıs 2007 tarihinde sona ermesinin ardından İl Encümeni kararıyla binanın 3. bodrum katındaki 42 metrekarelik dükkanı 100 bin YTL, 2. bodrum katındaki 203 metrekarelik işyerini 260 bin YTL muhammen bedel üzerinden açık artırma suretiyle satışına karar verildiği ve bu kararın Valilikçe onaylandığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:
 
"Öte yandan, Vakıflar Genel Müdürlüğü Müfettişleri’nce yapılan teftiş sonucu düzenlenen 28 Haziran 2006 tarihli 20 nolu denetim raporunda; 'Vakfın son üç yıllık dönemde kamuya ait bir varlığı kullanmak suretiyle 48 bin 605 YTL kira geliri elde ettiği, buna mukabil İl Özel İdaresi’ne kira bedeli olarak 3 bin 725 YTL kira ödediği, böylece vakfın üç yıllık dönemde 45 bin YTL kazanç sağladığı, konun bu yönüyle değerlendirilmesi gerektiği' belirtilmiştir. Aslolanın Ordu Vilayeti sınırları içerisinde yaşayan 700 binin üzerindeki vatandaşımızın gündelik öncelikleri olduğu, kişilerin şahsi menfaati ve keyfinin önde gelemeyeceği keyfiyeti göz önünde bulundurularak, yapılan işlemin Ordu'nun lehinde bir çalışma olduğu aşikardır."

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 17:55:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?