7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Yağ sanayi işçi çıkartabilir

Ordu Yağ Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Sedat Murat Bayrak, dünyada yaşanan ekonomik krizle birlikte rekabetin zorlaştığını, gelecek dönemde işçi çıkarmalarının kimse tarafından sürpriz olarak karşılanmaması gerektiğini belirtti.


Ürünlerinin yeni ambalaj tasarımlarını tanıtmak amacıyla kahvaltılı bir basın toplantısı düzenleyen Ordu Yağ Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Sedat Murat Bayrak, piyasa değerlendirmesi ve rekabetin arttırılabilmesi için alınacak önlemlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Kahvaltı sonrasında yeni ambalaj tasarımlarıyla ilgili kısa bilgi veren Bayrak, yapılan çalışmalar neticesinde yeşil ve sarı renklerin ağırlıklı olduğu yeni ambalaj tasarımlarına yer verdiklerini belirtti.

Dünyada yaşanan ekonomik kriz ve fabrikalarına etkileri yönünde değerlendirmelerde bulunan Sedat Bayrak, özelikle yağ sektöründe rekabetin acımasız olduğunu bununla beraber maliyetlerin düşürülmesinin kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.


Yaşanan ekonomik kriz ortamında işten çıkartmaların yaşanmaması için ellerinden geleni yaptıklarını ancak herkesin her şeye hazırlıklı olması gerektiğini ifade eden Bayrak, şöyle konuştu:
"Merzifon'da aynı işi yapan bir fabrikada 60 kişi çalışıyor. Bizde 260 kişi çalışıyor. Oranın ücret gideri 200 bin YTL, bizim 600 bin YTL. Bu bir savaş ve büyük bir rekabet. Raflarda bir sürü yağ markası var. Onlarla mücadele etmek ve raftaki yerinizi korumak zorundasınız. Bu da maliyetinizi mümkün olduğu kadar minimize etmekten geçiyor. İçinde bulunduğumuz ekonomik durum ortada. Bir çok dünya devi şirket iflas açıklamış durumdadır. Bu durumda işten çıkarmamak adına elimizden geleni yapıyoruz. Bu zamana kadar elde ettiğimiz satış artışı ile bunu dengelemeye çalıştık. Ancak bu bizim önümüzdeki dönemlerde işçi çıkartmayacağız anlamına gelmez. Biz mevcut yapımızı korumak için çalışacağız. Fakat benim yerimde başkası da olsa, bu sözü verirse kimse inanmasın. Bundan sonra kimse Ordu Yağ Sanayi işçi çıkartmayacaktır diyemez. Bu dönemde kimse bunun sözünü veremez. Bu nedenle herkesin her şeye hazırlıklı olması gereklidir."

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 14:00:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aksiyoner ORDULU IP: 212.175.115.xxx Tarih : 7.11.2008 08:54:41

Daha önceki Yönetimin sermayesini yemeye devam ediyorsunuz... İşçi çıkartacaklarmış Şuna yandaşlara yer açacağız desenize kimsenin ekmeğiyle oynamayın iş sahası istihdam yaratın yüreğiniz yetiyorsa ... Hayırsız evlat misali mirası tüketmeyin ordulu insanlara aş iş sağlayın... Kaldı ki mahkeme kararına rağmen ben işten attım diyenler sonuçta bedeline de katlanacak herhalde attığınız işçilerin tazminatını cebinizden vereceksiniz... Biz fiskobirlik ortakları olarak bu konuyu yargıya götürüp o tazminatları size cebinizden ödetmesini de biliriz