6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Yalıköy 'köy' olmaktan kurtuldu

Nüfusu 2 binin altında olan Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı Yalıköy beldesi, 'turizm bölgesi' kapsamına alındığı için köy olmaktan kurtuldu.


Yalıköy Belediye Başkanı Ahmet Ulu, 13 Mart 2008 tarihinde Yalıköy beldesinin Bakanlar Kurulu Kararı ile 'turizm bölgesi' ilan edildiğini, 22 Mart 2008 tarihinde de nüfusu 2 binin altında olan belediyelerle ilgili kapatma kararı çıktığını, dolayısıyla 9 gün farkla kapanmaktan kurtulduklarını ve bu müjdeyi Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın kendilerine telefonla söylediğini açıkladı.


MÜJDEYİ KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI GÜNAY VERDİ
2004 yılından itibaren Yalıköy beldesinin 2 bin civarında nüfus seyri olduğunu tahmin ettikleri belirten Ahmet Ulu, "Yaptığımız titiz çalışmalarla Yalıköy'ün turizm haritasında yer almasını sağladık. Turizm bölgesi Perşembe ilçesi ile Medreseönü beldesi sınırına kadar belirlenmişti ancak biz daha sonra bu sınırı Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay'ın katkılarıyla Yalıköy'e kadar uzattık" dedi.


13 Mart 2008 tarihinde Yalıköy beldesinin Bakanlar Kurulu Kararı ile turizm bölgesi ilan edildiğini ifade eden Başkan Ulu, şöyle konuştu: "22 Mart 2008 tarihinde de nüfusu 2 bin altında olan belediyelerle ilgili kapatma kararı çıktı. Biz kanundan evvel hareket ettiğimiz için memleketimizi kurtardığımızı düşünüyorum. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay beni telefonla aradı ve 'Sana müjde ediyorum, kapanmadınız' dedi."

İha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 14:54:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?