7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Yargıtay'a eleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) Genel Başkan Deniz Baykal ve ekibine karşı liderlik mücadelesi veren Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün avukatı Murat Hazinedar, CHP'nin Yargıtay Başsavcılığı tarafından denetlenmesi, Anayasa Mahkemesi tarafından da ihtar edilmesi gerektiğini söyledi. 

Yargıtay Başsavcılığı'nın Mustafa Sarıgül'ün CHP üyeliğinin Siyasi Partiler Yasası'nın 10. maddesi uyarınca resen silinmesi ve bu konuda yapılan itirazı da reddetmesi üzerine Ankara 15. İdare Mahkemesi'nin bu kararı bozduğunu hatırlatan Murat Hazinedar, CHP'nin Anayasa'nın 68. ve 69. maddelerine göre 'odak' konumunda olduğunu kaydetti. 

Partilerdeki üyelik hukukunun yok edilmiş durumda olduğunu söyleyen Hazinedar, "Yargıtay Başsavcılığı'nın yaptığı sadece parti genel merkezlerinin bildirimlerini esas alarak kayıt tutmaktan ibarettir. Oysa CHP'deki üyelik hukukuna dair parti yönetiminin yaptığı hukuksuzluklarla ilgili hiçbir denetim yapılmamaktadır. Özellikle Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'nin CHP'nin görevden aldığı yüzlerce ilçe ve il yönetimiyle ilgili yaptığı hukuksuzlukları adli yargının inceleme hakkı olmadığına dair kararlarından sonra sistem tıkanmıştır. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ise, CHP'nin Siyasi Partiler Yasası'nın 93. maddesi ile Anayasa'nın 68. ve 69. maddelerindeki siyasi parti üyelik hukukuna dair sonu gelmeyen ihlallerine de duyarsız kalmaktadır. CHP bu suçlarla ilgili odak durumundadır. Partide tam bir siyasi ve hukuki katliam yapmaktadır. CHP'nin bu eylemleri nedeniyle Yargıtay Başsavcılığı tarafından denetlenmesi ve Anayasa Mahkemesi nezdinde ihtar edilmesi gerekir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 31 Mart 2008 Pazartesi 18:32:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?