6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Yaşlıların maaş çilesi

Ordu'da Kurban Bayramı öncesi maaşlarını alabilmek için PTT şubelerine gelen yaşlıların bekleyişleri çileye dönüştü.


Maaşlarını alabilmek için şubelerde kuyruğa giren yaşlılar, oluşan uzun kuyruklar nedeniyle içeride yer bulamayınca kendilerini dışarıya attı. Oturacak yer bulmakta zorlanan yaşılar, PTT Merkez Postanesi'nin merdivenlerine oturarak ilginç görüntüler oluşturdu. Yaşlılar daha önce maaşlarını Ziraat Bankası'ndan aldıklarını PTT Bank Şubelerinden maaş almanın hiçbir farkının olmadığını aynı çileyi çektiklerini söylediler.
Ordu PTT Başmüdürü Mustafa Ünal, yaşlıların talepleri doğrultusundan aylıkların evlerine ödenebileceğini hatırlattı. Bir çok yaşlı vatandaşın yazılı olarak bu talepte bulunmadığını ayrıca yaklaşan bayram öncesi iş yoğunluğun artmasından dolayı kuyrukların oluştuğunu ifade eden Ünal,"3 ayda bir verilen yaşlı aylıkların bayram öncesi denk gelmesi yoğunluğu daha da artırdı. Ancak cumartesi günü de mesaimize devam edeceğiz. Bayrama yaşlılarımızın maaşlarını alarak girmesi için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.


Alınan karar doğrultusunda resmi tatil olmasına rağmen 12 Aralık günü tekrar mesaiye başlayacaklarını belirten Ünal, acil posta sistemi (APS) ve kargo hizmetlerinin Cuma gününden itibaren başlayacağını sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 14:26:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?