6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Yeni SGK Ordu'da tartışıldı

Ordu'da, 1 Ekim 2008 tarihinden itibaren resmiyet kazanan Sosyal Güvenlik Kanunu'nun getirdiği (SGK) yenilikler Ordu'da genç işadamlarına anlatıldı.

Ordu Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (OSMMMO) ve Ordu Genç İş Adamları Derneği (ORGİAD) ortaklığında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında genç iş adamları, muhasebeci ve mali müşavirlere SGK'nin getirdiği yenilikler ve uygulama biçimi hakkında açıklamalarda bulunuldu. OSMMMO Başkanı Ertuğrul Yüksel ve yönetim kurulu üyesi Bahadır Baş, toplantıya katılanlara yeni SGK hakkında detaylı bilgiler verdiler.


Ekim ayı itibariyle günlük yaşama giren SGK'nın bazı yenilikleri beraberinde getirdiğini belirten ORGİAD Başkanı Ayhan Kaymaz, yeni sistemin uygulanmasının en büyük yükünü muhasebeci ve mali müşavirlerin çekeceğine dikkat çekti. İş adamlarının da bilgilerini güncellemesi gerektiğine inandıklarını belirten Kaymaz, "Yeni Sosyal Güvenlik Kanunu'nda sigorta işlemleri konusunda, kimlerin sigortalı olması gerektiği, sigorta prim indirimleri, primlerin nasıl hesaplanacağı, emeklilik sistemlerinin nasıl olacağı, hangi sürelerde yapılacağı konularında değişiklikler vardır. Bu değişikliklerin bilinmesi için bu semineri düzenledik" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 19:05:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?