7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Yıkılan hamamın yerine park yapılacak

Ordu'nun Fatsa ilçesinde uzun yıllar Türk hamamı ve daha sonrasında balıkhane olarak hizmet veren bina belediye tarafından yıkılırken, yerine ise yeşil alan ve park yapılacağı bildirildi.


İlçenin Ortabüyük Camisi yanında bulunan yerde yapılan yıkım çalışmalarını bugün Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ile birlikte AK Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa da takip etti.

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yıllarca şehre Türk hamamı olarak hizmet etmiş, son yıllarda da balıkhane olarak kullanılmış bu binanın ekonomik ömrünü tamamladığını belirterek, “Yeni balıkhane inşaatı tamamlanmasıyla ve balıkçıların da buraya taşınmasıyla yıkıma başladık. Şehir içerisinde hijyenik olmayan şartlarda en büyük camimizin bahçesinde bulunduğu konum itibariyle yıkıma ve düzenlemeye ihtiyaç duyulan bir binaydı. Yıktığımız alana yeni bir bina yapmayacağız. Tuvaleti de caminin altına aldıktan sonra burayı vatandaşlarımızın kullanabileceği oturma mekanı ve yeşil alan olarak düzenleyeceğiz. 1953 yılında yapımına başlanan binanın tarihi bir özelliği yok” dedi.


Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, 1953 yılında bu binaya ilk taşı o günkü Belediye Başkanı Atıf Topaloğlu'nun koyduğunu hatırlatarak, “Buraya yapacağımız parka da onun ismini vererek onu unutmamış, Fatsalılara da unutturmamış olacağız. Türk hamamını yeni yapacağımız spor kompleksinin içerisine yapacağız” diye konuştu.


AK Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa ise bu binanın yıkılmasının bir zaruret olduğunu belirterek, “Bu binaya burada bir ihtiyaç kalmadı. Atıf Topaloğlu'nun da bu park alanına isminin yapılacak olması bir kadirşinaslıktır. Başkanımızı bu davranışından dolayı kutluyorum. Çevresi ile bakıldığı zaman yukarıda Sakarya İlköğretim Okulu, yanında kapalı otopark, pazarcı hali ile düşünüldüğü zaman bu çalışmalar insanların iftihar edebileceği çalışmalar. Fatsa'nın bu çalışmalarla büyük şehir olma talebi ısrarla devam ediyor. Bundan dolayı yapılan hizmetleri tebrik ediyorum” açıklamasında bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2008 Cumartesi 18:09:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?