7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Yılmaz, Gölköylü findıkçıları rahatlattı

Ordu'nun Gölköy ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) fındık alımı yapmaması üzerine meydana gelen tepkileri AK Parti Ordu Milletvekili Ayhan Yılmaz, üreticiler ile yaptığı toplantıda son noktayı koydu ve yaptığı açıklamalarla üreticileri rahatlattı.

Edinilen bilgiye göre, Gölköy ilçesinde TMO tarafından fındık alımının bugüne kadar komşu ilçe Gürgentepe'de yapılması nedeniyle halkın tepkisi üzerine harekete geçen Ordu Milletvekilleri yaptıkları görüşmelerde fındığın bundan sonra Gölköy ilçesinde alınacağını sağladılar.

Bu durum tartışma konusu olup AK Parti İlçe Kongresi'ne de yansıyınca Milletvekili Ayhan Yılmaz, harekete geçti. Gölköylü fındık üreticileri ile toplantı yapan Milletvekili Yılmaz, TMO Genel Müdürü ile yaptığı telefon konuşmasına toplantıya katılanlara dinletti.

Milletvekili Ayhan Yılmaz, yaptığı açıklamada, Tarım Kredi'nin deposunun evveliyatından gübre deposu olduğunu belirterek, "Gübre kalıntıları ve havasının fındığı zarar verdiği düşünülerek geçen sene ki depomuzun da henüz boşaltılmamış olmasından dolayı sıkıntı yaşadık. Bu nedenle Gölköylü fındık üreticilerimiz fındıklarını mecburen Gürgentepe ilçesine götürmek zorunda kalıyordu. Böyle bir durum Gölköylüleri üzmüştü. Biz de çok üzülmüştük ve hemen müdahale ettik. Bu işin çözülmesinin sevinci ile Gölköy'den dönüyorum. Fındık bundan sonra Gölköy'de alınacak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2008 Pazar 13:45:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?