6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Yol hizmetlerinde rasyonel değişim

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Çetin Güven, yol yapımında rasyonel kararlar alma noktasına geldiklerini belirtti.


Çetin Güven yaptığı açıklamada, iyi etüt edilmeden ve alt yapısı oluşturulmadan yapılan yolların hem zaman hem de büyük miktarlarda bütçe kayıplarına neden olduğunu kaydetti.

Bu konuda bu zamana kadar yapılan yanlış uygulamaların son bulması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Güven, "Gerekirse tüm çalışmalarımızı durdurur alt yapıya yönlenebiliriz" dedi.


Bu konuda Ordu Valiliği ile ortak bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Çetin ,"Valilikle yaptığımız ortak çalışmalar sonrasında oldukça yol aldık. Biz yolun asfalt yada beton mu olmasını tartışmayalım. Biz önce yolun alt yapısını oluşturalım. Ondan sonra yolun ne olacağına karar verelim ve yapımına başlayalım. Bu konuda Ordu Valisi Ali Kaban'ın da bir düşüncesi var. Gerekirse bütün işleri bırakıp alt yapıya yönelmek gibi bir düşüncemiz var" diye konuştu.


Çetin ayrıca, araç parkı ve personel sıkıntısı nedeniyle oldukça problem yaşadıklarını belirterek, "Dozerlerimiz, iş makinelerimiz ve personellerimizde eksiklik olduğu için tek çalıştıklarında verimli olamıyoruz. Ancak grup çalışması yapabilirsek dozerler ve iş makinelerinden verim alabiliriz. Her yola bir dozer bırakıp, muhtara yada köylüye mal edersek verimli olamayız. Çünkü iş makinelerimiz ve operatörlerimiz çok genç değil. Çalışmalarımızda bu tür sıkıntılar çekiyoruz" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 13:59:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?