6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Yurt öğrencilerinden örnek davranış

Ordu Erkek Yetiştirme Yurdu öğrencileri biriktirdikleri harçlıklarla kırsalda ihtiyaç sahibi okullardaki arkadaşlarına yakacak yardımında bulundu.


Daha önce yaşanan büyük depremden sonra da Pakistan'a da yardım gönderen yetiştirme yurdu öğrencileri bir örnek davranışı daha imza atarak kırsalda belirledikleri 3 okula yakacak olarak kullanılmak üzere 50 çuval fındık kabuğu yardımında bulundu.

Tüm yurt öğrencilerin bir araya gelerek ortak karar verdiği anlamlı davranış için önce harçlıklardan paralar biriktirildi. Daha sonra ihtiyaç sahibi okullar belirlenerek fındık kabuğu temini sağlandı. Özellikle kırsal alanda eğitim görmenin zorluklarını bilen
öğrenciler bu okulların daha çok yardıma ihtiyacı olduğu düşüncesiyle hem de toplumsal bir mesaj verilmesi amacıyla harekete geçti. Ordu Valisi Ali Kaban ve Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun'dan da izin alan öğrenciler resmi araçlara yükledikleri kabukları okullara getirdi. Büyük sevinçle karşılanan öğrenciler kamyonlardan çuvalları büyük bir neşe ile kendileri boşalttı.


Lise son sınıf öğrencisi Kenan Ergün, yapılan bu yardımla insanlarda kaybolan yardımlaşma duygusunun artmasını amaçladıklarını söyledi. Çok küçük imkanları ile yaptıkları bu davranıştan sonra insanlardaki paylaşma duygusunun artacağını düşündüklerini ifade eden Ergün,"Gün geçtikçe insanlarda maalesef paylaşma duygusu azalıyor. Okulda arkadaşlarla konuşurken bazı okulların kabuk ihtiyacı olduğunu öğrendik. Biz Ordu Erkek Yetiştirme Yurdu'nda kalanlar olarak bu okullara yardım yapmayı planladık. Devletin bize verdiği paranın bir kısmını biriktirdik. İhtiyacı olan okulları belirleyerek bu okullara kabuk aldık. Şuan da dağıtımlarını yapıyoruz. İnşallah bizim bu hareketimizden sonra insanlardaki paylaşma duygusu da artar. Bundan sonrada yardımlarımız devam edecek" diye konuştu.


İl Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Yaşar, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi öğrencilerin bu anlamlı davranışının kendilerini duygulandırdığı belirtti. Yetiştirme yurtlarının hep farklı şekilde gündeme geldiğini ancak güzel örneklerinde olduğunu belirten Yaşar, "Bu arkadaşlarımız derslerinde başarılı olmalarının yanında bir çok spor branşında da Türkiye dereceleri bulunuyor. Yetiştirme yurtları çok kez değişik bir şekilde gündeme geliyor. İşte örnek yetiştirme yurtları da var. Bunu gösterdiğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.


Bayadı İlköğretim Okulu sınıf öğretmenlerinden Ümit Bayramiç de, yetiştirme yurdu öğrencilerin alkışlanacak bir davranış gerçekleştirdiğini kaydetti. Emeği geçen herkese teşekkür eden Bayramiç, "Öğrencilerimizi bu tür örnek bir davranışta bulundukları için tebrik ediyoruz. Harçlıklarından biriktirerek okulumuza kabuk yardımında bulundular. Yaklaşan kışla beraber gerçekten ihtiyacımızda vardı. Kendilerini alkışlıyoruz" ifadelerini kullandı.


Toplam 50 çuval kabuğu araçlara yükleyen yetiştirme yurdu öğrencileri Bayadı İlköğretim okulundan sonra Teyneli ve Kayadibi İlköğretim Okulları'na da kabukları kendi elleriyle teslim ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 13:30:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?