7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Yurt yok öğrenci çok

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, 2008-2009 eğitim-öğretim yılındaki öğrenci artışı nedeniyle Fatsa ilçesinde öğrencilerin barınma ihtiyacının daha da artacağını söyledi.

Fatsa'daki üniversite öğrenci sayısının bu yıl 200'den, bin 40'a yükseleceğini belirten Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, yeni önlemlerin alınmasının gerekli olduğunu kaydetti.

2 yıldır barınma ihtiyacının dile getirildiğini ifade eden Kefelioğlu, "Fatsa'da öğrenci sayısı patlayacak. Geçen sene ilçede 200 öğrencinin barınma ihtiyacının karşılanmasında zorluk çekilmişti. Bu yıl Fatsa ilçesinde bini aşkın öğrenci nasıl barındırılacak? Bu öğrencileri barındıramazsak başka önlemler almamız lazım. Gerekirse oteller yurt olsun. Gerekirse yeni yurtlar açalım ama bir şekilde gelen öğrencimizi burada barındıralım" dedi.

Üniversitenin öğrencileri barındırmak için yurt yapma gibi bir yetkisi olmadığını hatırlatan Kefelioğlu, yurt için ilgili yerlerle görüşme yapılacağını, Kredi Yurtlar Kurumu'nun Fatsa'ya çok acil en az 500 öğrenci kapasiteli yurt yapması gerektiğini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2008 Pazar 14:25:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?