6
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Validen okul müjdesi

Ordu'da yıllardır arsa sorunu nedeniyle bir türlü bağımsız binalarında eğitim veremeyen Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi ile Bilim Sanat Lisesi, valiliğin çabaları sonunda modern binalarına kavuşacak.

Ordu'da bir ilköğretim okulunun en üst katında eğitim-öğretim veren Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi için modern kampus alanı yapılacak. 2000 yılında Fen Lisesi'nin bir katında 7 odada eğitim ve öğretime başlayan, bugün ise Turnasuyu mevkisindeki ilköğretim okulunun en üst katında faaliyetlerine devam eden Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nin ihalesinin bu yıl içerisinde yapılacağı bildirildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Ordu Valisi Dr. Said Vakkas Gözlügöl, projenin 3 büyük eğitim binasını kapsadığını belirterek, "Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi kampusu çok büyük bir proje olduğu için arsa sıkıntımız vardı. Eğitim binası, yurt binası ve konser salonu olmak üzere 3 ayrı kompleks gerektiği için uygun arsa arayışları devam ediyordu. Belediyemize yaptığımız arsa talebi olumlu karşılandı. Dolayısıyla kampusun ihalesi bu yıl içinde yapılacak. Ordu Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde güzel zenginliklerimizden olacak" dedi.

Vali Gözlügöl, diğer taraftan Bilim Sanat Lisesi'nde ihale aşamasında olduğunu hatırlatarak, "Bu lisemizde yıl içerisinde Devlet Su İşleri'nden (DSİ) aldığımız arsa üzerine inşa edilmek üzere ihalesi yapılacak" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 15:17:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet çakır yiğit/gölköy IP: 88.224.150.xxx Tarih : 15.02.2008 00:02:08

valla kim ne derse desin valimiz hizmet için varolan bir insan bence. her alana oksijen veriyor. ordu tarihinde bu kadar medyatik, bu kadar hizmet aşıklısı bir vali geldiğini hatırlamıyorum. yani heryerde var. doğma büyüme ordulu olsa ordu için bu kadar çalışmazdı sanıyorum.bu arada kırsaldaki ilçeleri de unutmuyor sanırım.ilçemize kendileri zaman zaman ziyaretlerde bulunan sayın valimiz buralardaki eksikleri bizzat yerinde görüyor.ben inanıyorum ki buralarada OKSİJEN verecektir imkanlar doğrultusunda. yolun açık olsun sayın Dr.Said Vakkas Gözlügöl. Saygılarımla...