7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Kar festivali renkli geçti

Ordu'nun Kabadüz ilçesi Yokuşdibi beldesinde belediye tarafından 3 yıldır geleneksel olarak düzenlenen "Amatör Kar Festivali" renkli görüntülere sahne oldu.

Şenliğe katılan vatandaşlar, kar üzerinde halaylar çekip şarkılar söyleyerek doyasıya eğlendi. Kardan adam yapma, halat çekme, en güzel karda kayma ve cip yarışmalarının düzenlendiği festivalde, şenlik alanında kar tüneli yapıldı.

Yokuşdibi patatesinin haşlanmasının yanı sıra turşu ve hamsi ikramının yapıldığı şenlikte 2.5 metrelik dev kardan adam da unutulmadı. Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Kabadüz Kaymakam Vekili Murat Gözütok, Ulubey Belediye Başkanı Akif Atlı, dev kardan adımın açılışından sonra Yokuşdibi Belediye Başkanı Ramiz Okumuş ile birlikte kar tünelinden geçerek Orduspor şemsiyesi çıkardı. Hamarat, Gözütok, Atlı ve Okumuş daha sonra oyun oynayan gruba katıldı.

Yokuşdibi Belediye Başkanı Ramiz Okumuş, kar etkinliklerinin artık bir festival havasında gerçekleştiğini söyledi. Okumuş, gelecek yıl daha çok etkinlikle yeni bir organizasyon düzenleyeceklerini belirterek, "Gelecek yıl hayatımızın bir parçası olan karla birlikte daha zengin içerikli programlar yapacağız. Kar şenliğimiz Ordu'nun tanıtımı açısından sen derece önemli bir organizasyondur" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2008 Pazartesi 14:23:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?