7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Köylülerin korkulu rüyası

Ordu merkeze bağlı Akçatepe köyünde, domuz sürülerinin fındık bahçelerine ve tavuk çiftliklerine zarar vermesi nedeniyle köylüler geceleri nöbet tutuyor.

Akçatepe köyündeki tarlalara ve tavuk çiftliklerine inen domuz sürüleri, köy sakinlerinin korkulu rüyası haline geldi. Köyde yaşayan gençlerin gece yarısı gelen domuz sürülerini kovalamak için nöbet tutması yetmeyince sayı artırıldı.

Fındık bahçelerine büyük zarar veren domuzları köpekleriyle birlikte kovalayan köylüler, yaklaşık 20 gündür süren nöbetin sonunda iki domuz daha vurmayı başardı. Domuzlarla artık başa çıkamayacak duruma geldiklerini belirten köylüler, aç kalan domuzların köy için büyük tehlike oluşturduğunu ve çocukların artık dışarı çıkaramadıklarını söylediler.

Domuzların çevreye verdiği zarardan çok hayatlarının tehlikede olduğunu belirten Erol Türkmen (44), "Sürüler halinde geliyorlar. Çok büyük olanları var. Artık çevremize verdikleri zararlardan çok hayati tehlike arz ediyorlar. Çocuklarımızı dışarı çıkartamıyoruz. Bir an önce yetkililerden en azından fişek yardımı istiyoruz" dedi.

Kısa bir süre önce yaklaşık 160 kiloluk bir domuzu vurduğunu belirten Hacı Usta, "Artık domuzlarla başa çıkamayacak hale geldik. Bize bir domuz için 5 fişek veriliyor. Ancak 60 kiloluk küçük bir domuzu bile 8 fişekle ancak vurabiliyoruz. Maddi olarak da büyük sıkıntılar çekiyoruz. Artık nöbet tutacak enerjimiz de kalmadı" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 10:40:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HOLLANDA IP: 81.70.77.xxx Tarih : 14.02.2008 12:07:47

Bunlar ne kadar cikarci avcilar yahu.Demekki sen iyi avci deyilmissin.neymis efendim 5 tane yetmiyormus.daha ne daha ne.8 lazimmis.Vurmasini bilmediyin zaman ole olur.Kursun Domuzun kuyruna sikmican.basina atican.Hemen cikar yolu buldular devleti soymak nasil olucak.5 deyilde 10 tane kursun alicaklar.su sahte insanlar yokmu.