6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Hırsızlar baba-oğulu bıçakladı

Ordu'nun Fatsa ilçesinde akrabalarına ait marketin soyulduğunu fark eden baba-oğul, müdahale ettikleri olayda hırsızlık zanlısı tarafından bıçakla yaralandı.

Olay, ilçeye bağlı Bolaman beldesinde dün gece 03.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, beldenin Devrent Mahallesi'nde ikamet eden İsmet Özkan, gece 03.00 sıralarında duyduğu ses üzerine dışarı baktığında evinin karşında bulunan akrabasının marketinin soyulduğunu fark etti. Hemen oğluna haber veren Özkan, markete gitti. Bu sırada 2 kişi oldukları belirlenen hırsızlık zanlılarından biri kaçmaya çalıştı. Oğul Murat Özkan iş yerindeki hırsızla boğuşurken kalbinin alt kısmından bıçakla yaralandı.

Daha sonra kaçmaya çalışan diğer hırsızlık zanlısı, komşu market sahibi Kadir Özsoy tarafından yakalanmak istendi. Zanlı, Kadir Özsoy'un elinden parmaklarını ısırarak kurtuldu. Kaçan zanlılar, Bolaman Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Fatsa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından ortak yapılan operasyonla sabah saatlerinde yakalandı. 

- DEHŞET ANLARINI ANLATTILAR
Hırsızlık zanlısı tarafından bıçakla yaralanan İsmet Özkan (30) ve oğlu Murat Özkan (57), yakınları tarafından kaldırıldıkları Fatsa Devlet Hastanesi'nde tedavilerinin yapılmasının ardından taburcu oldu. Evlerinde yaşadıkları olayı anlatan İsmet Özkan, kaçan hırsızlık zanlısını yakalamaya çalışırken oğlunun bıçaklandığını duyunca hırsızı kovalamayı bıraktığını, oğlunu kurtarmaya çalışırken kendisinin de kalbinin altından bıçakla yaralandığını söyledi. Oğlu Murat Özkan ise yerde boğuştuğu hırsıza elindeki bıçağı bırakmasını söylediğini ancak şahsın kendisini dinlemediğini ifade ederek, "Ben boğazına sarıldığımda hırsız bıçağı bırakmadı. Bu sırada bana 2 yerimden bıçağı sapladı. Ben aşırı kan kaybederken babam geldi" ifadelerini kullandı.

İsmet Özkan'ın komşusu olan ve diğer hırsızın peşine düşen market sahibi Kadir Özsoy ise hırsızı arabaya binerken yakaladığını ancak parmaklarını ısıran şahsın elinden kurtulduğunu söyledi. Bolaman Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerince Fatsa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen hırsızlık zanlıları İ.E. ve H.B. (20), adliyeye sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2008 Çarşamba 15:26:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?