6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Kömür yolsuzluğuna 7 tutuklama

Ordu'da resmi kurum ve kuruluşlara şartnameye uymayan, kalitesiz ve eksik kömür verdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 35 kişiden 7'si tutuklandı.

Bazı resmi kurum ve kuruluşlara şartnameye aykırı olarak eksik ve kalitesiz kömür verildiği yönünde yapılan bir ihbar sonrası mahkeme kararıyla bu işi yapan kişileri takibe ve telefonlarını dinlemeye alan Ordu Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin geçen hafta gerçekleştirdikleri operasyonda gözaltına alınan 35 kişinin sorgusu tamamlandı. Pazar günü sabah adliyeye çıkarılan 35 sanığın sorgulaması bu sabah tamamlandı. Savcının tutuklama isteğiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen sanıklardan O.İ., Ö.H., A.Ş., F.A., K.Ö., M.T.Ş. ve D.A. tutuklandı, 28 zanlı ise serbest bırakıldı.

Tutuklanan sanıkların suç işlemek için teşekkül oluşturmak, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, rüşvet, ihaleye fesat karıştırmak iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi. Mahkeme, halen aranmakta olan 3 zanlı hakkında da gıyabi tutuklama kararı verdi. Tutuklanan sanıklardan Gürgentepe İl Genel Meclis Üyesi adayı O.İ., geçen yıl polisin yaptığı operasyonda da Ordu Huzurevi ve Çocuk Yuvası'na eksik kömür verirken suçüstü yakalanmış ve tutuklanmıştı. O.İ., halen bu suçtan dolayı da Ordu Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanıyor.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 16:41:53
Güncelleme :21 Ocak 2008 Pazartesi 16:54:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yuksel IP: 85.101.80.xxx Tarih : 23.01.2008 00:34:15

selam bence adaletli davranılsın gerçekten ihtiyacı olan alsın elinizi vicdanınıza koyun ha bu araştırmayı ilçeler lütfen oradada araştırın daha vahim olaylar oluyor lütfen yetkililere sesleniyoruz duyun sesimizi saygılar