7
Mayıs
2024
Salı
SAĞLIK

10 köye bir asma köprü

Ordu'nun şehir merkezine 5 kilometre mesafesinde bulunan ve belediyenin mücavir alanında yer alan Eskipazar köyü sınırlarından geçen Civil Irmağı üzerindeki asma köprü, 10 köyün yaya ulaşımını sağlıyor.


11. yüzyıldan kalma tarihi Selçuklu Camii, 16. yüzyıldan kalma tarihi Osmanlı hamamları, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı Garnizon Şehitliği, 742 konutluk TOKİ konutları, Türkiye'nin 4. büyük fidanlık sahasının da bulunduğu Eskipazar köyündeki Civil Irmağı üzerindeki asma köprü, 10 köye hizmet veriyor.

Ordu'nun en kalabalık köyleri arasında yer alan Eskipazar, Terzili, Alembey, Yıldızlı, Artıklı gibi köylerin bile şehir merkezi ile tek ulaşım kaynağı olan asma köprü, sadece yayalara hizmet veriyor.

Bu köylere araçlarıyla ulaşmak isteyenler ise ırmak içinden geçmek zorunda kalıyor. Irmaktaki su seviyesinin yüksek olduğu günlerde ise bu köylere ulaşım kilometrelerce uzaktaki Kabadüz yolundan yapılıyor.

İha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 14:50:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ufuk Bahar IP: 85.99.75.xxx Tarih : 12.10.2008 23:16:30

T.C.'nin ekmeğini yiyip de hainlik yapan PKK yandaşlarına götürülen hizmetlerin binde birini bu güzel şehre götürmeyen siyasiler utansın. Daha başka ne denilebilir ki?