7
Mayıs
2024
Salı
SAĞLIK

Devlet hastanesinde modernizasyon

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ordu Milletvekili Enver Yılmaz, 2007 yılında Ordu Devlet Hastanesi için yaklaşık 21 milyon YTL harcandığını açıkladı.

Enver Yılmaz yaptığı açıklamada, Ordu Devlet Hastanesi'nin ek bina inşaatı, hizmet alımları ve tıbbi cihaz alımı konusunda geçen yıl büyük yatırımlar yaptıklarını belirtti. Yılda 1 milyon kişinin poliklinik tedavisi gördüğü ve adeta bölge hastanesi konumuna yükselen Devlet Hastanesi'nin hizmet kalitesinin yükseltilmesi için hassas olduklarını kaydeden Yılmaz, "Geçen yıl hastanenin ek binası inşaatı ile kapasitesi artırıldı. Fizik Tedavi Rehabilitasyon, hasta bekleme salonları, diyaliz ünitesi inşaatı, yemekhane ve bekleme salonlarının yanı sıra, su deposu ve kalorifer onarımları gerçekleştirildi. Tüm bu çalışmalar için 5.5 milyon YTL harcandı" dedi.

Ordu Devlet Hastanesi'nde artık açık kalp ameliyatlarının yapılabilecek seviyeye gelindiğini ve Türkiye'nin sayılı hastaneleri arasına girdiğini kaydeden Yılmaz, "Açık kalp ameliyatlarının ve anjiyo tedavilerinin yapılabileceği birimin inşaatı, cihaz alımları ve modernizasyonu hayli pahalı. Sadece bu birim için 11.5 milyon YTL harcandı. Ancak yıllarca sağlık sorunları için il dışına gitmek zorunda kalan Ordulular için bu rakam her şeye değer" diye konuştu.

Yılmaz, önümüzdeki aydan itibaren Ordu Devlet Hastanesi'nde nükleer tıp tedavilerinin de başlayacağını, bu amaçla 3 milyon YTL harcanarak radyolik görüntüleme cihazı alındığını da belirtti.

CİHAZLAR YENİLENDİ
Ordu Devlet Hastanesi'nin yıllar önce faaliyete başladığında alınan cihazların yavaş yavaş ekonomik ömrünü doldurduğunu, bu sebeple cihazların yenilenmesine de büyük önem verdiklerini kaydeden Yılmaz, bu çalışmalar kapsamında beyin cerrahı ameliyat mikroskobu, endoskop yıkama makinesi, gastrointestinal ve manometri (mide, bağırsak, yemek borusu tedavisi) sistemi alınması, KBB ameliyat mikroskobu alımı, nöroloji yoğun bakım ünitesi, ortopedi ameliyat masası, beyin cerrahı ünitesi ve refakatçi koltukları alındığına dikkat çekti.

Yılmaz, eğitim ve sağlık hizmetleri konusunda hassas olduklarını kaydeden Yılmaz, "Türk insanı yıllarca eğitim ve sağlık hizmetlerinden geri bırakıldı. Gerek hastaneler gerekse sağlık hizmetleri açısından hantallaşmış bir yapıyı değiştirme, modernize etme ve çağı yakalama çabasındayız" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2008 Perşembe 15:30:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?