7
Mayıs
2024
Salı
SAĞLIK

İşte sağlığa yapılan yatırımlar

Ordu'da, 2007 yılında 7 yeni sağlık ocağı inşa edilerek hizmete açıldığı, mevcut olan bazı sağlık ocaklarının da yenilendiği bildirildi.

Ordu Valiliği'nden edinilen bilgilere göre, 2007 yılında Ordu Merkez 5 Nolu İl Tipi Sağlık Ocağı, Ordu 6 Nolu Sağlık Ocağı, İkizce İlçesi İl Tipi Sağlık Ocağı, Kabataş İlçesi İl Tipi Sağlık Ocağı, Çamaş İlçesi İl Tipi Sağlık Ocağı, Fatsa İlçesi 1 Nolu İl Tipi Sağlık Ocağı ve Korgan Çamlı Köy Tipi Sağlık Ocağı'nın hizmete açıldığı belirtildi.

Mesudiye Devlet Hastanesi'nin de inşaatının tamamlanarak hizmete açıldığı kaydedilirken, Fatsa 2 Nolu Sağlık Ocağı'nın ilçe merkezinde kiralanan bir binaya taşınarak poliklinik hizmetlerinin verilmesine başlandığı, Ordu Merkez 2 Nolu Sağlık Ocağı'nın İl Özel İdaresi’ne ait 3 katlı binaya yerleştirildiği, Korgan İlçesi Sağlık Ocağı poliklinik hizmetlerinin ilçe merkezine çekildiği, Ordu Merkez Halk Sağlığı Laboratuvarı'nın bakım onarım ve tadilatlarının yapılarak modern bir yapıya kavuşturulduğu bildirildi.

ÜNYE'YE YENİ HASTANE
Halen Gürgentepe, Çaybaşı ilçelerinde il tipi sağlık ocağı, Korgan-Çayırkent ve Fatsa-Hatipli'de köy tipi sağlık ocaklarının inşaatları ile Gölköy Hastanesi Ek Bina inşaatlarının sürdüğü belirtilirken, şehir merkezinde kalan Ünye Devlet Hastanesi'nin yerine Çakırtepe mevkisinde TOKİ tarafından yeni bir hastane yapılacağı kaydedildi.

Yetkililer, 2008 yılında Çatalpınar, Kabadüz, Gülyalı ilçeleri ile Fatsa-İslamdağ beldesine sağlık ocağı inşa edileceğini, diğer tüm sağlık ocaklarının standart donanıma kavuşturulacağını, ayrıca Ordu Devlet Hastanesi'ne kalp ameliyatlarının yapılabilmesi için yaklaşık 3 milyon YTL harcama ile 'Cardio Vasculer Cerrahi Birimi' kurulacağını dikkat çektiler.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2008 Çarşamba 15:31:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet çakır yiğit IP: 88.226.210.xxx Tarih : 23.01.2008 21:50:33

sayın kent haber yöneticileri size en çok yorum yazanlardan birisiyim diye düşünüyorum. çünkü saat saat sitenizi meslek icabıda olsa takip etmek zorunda hissediyorum. sitenizi beğenerek takip ediyorum öncelikle bunu belirtmek isterim.25 yıldır yerel basının içindeyim. dilimizin döndüğünce aklımızın erdiğince sorunlarımızı dile getiriyoruz. 75 yıllık sürekli göç veren bir ilçede yaşıyorum. şu anda birçok devlet yatımı aldık. devam ediyor. sağolsunlar. ancak haberinizde bahsi hastane ek binası devam ediyor ancak beş yıldır bir kadın doğum uzmanı getiremedik ilçeye bu uğurda birçok kadın da ziyan oldu. bizzat yaşadığım için biliyorum. ek bina değil bölge hastanesi idi bu. ama gölköy isminde köy geçtiği içinmi bilinmez ama doğru dürüst sahip çıkılmaz gölköy'e. dilimizde tüy bitti desek yeridir. bina yapmak iş değil içinde hizmet vermeye elaman lazım...bizi kandırmasınlar......