18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇAMAŞ - ORDU

Kar yağışı yolları kapattı

Ordu’da dün geceden bu yana devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki 491 köyden 383’ünün yolları ulaşıma kapanırken, okullar iki gün süreyle tatil edildi. İl genelinde 3 ilçeye elektrik verilemezken, 9 beldeyle de haberleşilemiyor.

Yoğun kar yağışı sonucu il genelinde toplam uzunluğu 5 bin 363 kilometre olan 383 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Köy Hizmetleri Müdürlükleri’ne bağlı 36 ekip, il genelindeki kapalı köy yollarını açmak için büyük gayret sarfediyor. Köy yollarının ulaşıma kapanması üzerine, Ordu Valiliği, il genelindeki tüm okulları Çarşamba ve Perşembe günleri olmak üzere iki gün süreyle tatil etti. Ordu Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun, öğrenimin bir aksilik olmadığı takdirde Cuma günü devam edeceğini duyurdu. Devam eden kar yağışı sonucu şehir merkezinde ise hayat adeta durdu.

Bu arada Perşembe, Çamaş ve Gülyalı İlçeleri’nin büyük bir bölümüne elektrik verilemiyor. Özellikle yüksek kesimlerdeki köylerin elektriksiz kaldığı öğrenilirken ekipler yeni bir kesinti yaşanmaması için çabalarını sürdürüyor.

Öte yandan il genelinde bir çok belde ve köy ile haberleşme sağlanamıyor. Merkez ilçeye bağlı Saraycık Beldesi ile Gerce ve Erenli Köyleri ile Fatsa’nın Aslancami Beldesi ve Tepecik Köyü, Perşembe’nin Kutluca, İmeçli ve Şenyurt Köyleri, Gürgentepe’nin Eskiköy Köyü ve Ünye’nin Esentepe Beldeleri ile haberleşme tamamen kesildi.

ORDU (İHA) -
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2004 Pazartesi 11:23:50
Güncelleme :20 Aralık 2004 Pazartesi 11:30:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?