27
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇAMAŞ - ORDU

Yollarına kavuştular

Ordu'nun Çamaş ilçesinde yıllardır yolları olmadığı için hastalarını eşekler üzerinde taşıyan köylüler, 65 yıl sonra yeni yollarına kavuştu.


Çamaş ilçesi Kestaneyokuşu Mahallesi Meletdüzü mevkiinde yaşayan köylülerin 65 yıldır süren yol çilesi sona erdi. Köylüler, yıllarca bir türlü yapılmayan yol nedeniyle hastaları dahil bütün ulaşımlarını sırtlarında ve eşeklerle sağladı. Geçen yıllar içerisinde çok sayıda belediye başkanından yol sözü alan köylüler, bir türlü kendilerini kurtaracak yola kavuşamadı. Köylülerin 65 yıldır süren yol çilesine 29 Mart yerel seçimlerinde Çamaş Belediye Başkanı seçilen Yaşar Aktaş el attı. Seçim öncesi 45 gün
içinde yola başlama sözü veren Aktaş, daha göreve başlayalı 1 ay olmasına rağmen yol için çalışma başlattı. Zor arazi şartlarında sarp kayaların bulunduğu ve toplam uzunluğu 2.2 kilometre olan yolda 24 saat vardiyalı şekilde ekiplerini çalıştıran Başkan Aktaş, 15 gün içinde yolu bitirerek köylüleri yol çilesinden kurtardı.


Yıllar sonra yola kavuşan köylüler, sevinçlerini kurbanlar keserek kutladı. Çok zor arazi şartlarında söz verdikleri süreden önce vatandaşları yol çilesinden kurtardıklarını ifade eden Çamaş Belediye Başkanı Yaşar Aktaş, "Buradaki vatandaşlarımızın 65 yıldır yol sorunu olduğunu biliyorduk. Seçim çalışmalarında bize gelerek buraya yol yapılacak mı dediler. Biz de '45 gün içinde buraya gelip yolu yapacağız' dedik. Daha sonra burayla ilgili çok şey söylendi. Bu 'seçim şekeri' olarak veriliyor dendi. Ancak
arazi şartları bu kadar zor olmasına rağmen söz verdiğimiz süreden önce buraya gelerek köylülerimizi yola kavuşturduk. Çalışmalar sırasında bizlere yardımcı olan köylülerimize de teşekkür ederim" dedi.
Yıllarca yol yüzünden büyük sıkıntılar çektiklerini ve gelen her başkanın söz vermesine rağmen kendilerini bu çileden kurtarmadığını ifade eden köy sakinlerinden Mehmet Ay (60), "Bu zamana kadar ki, tüm başkanlar 'hep babanın dostu, arkadaşıyım' dedi. Hepsi bana akraba çıktı. Hepsinden kazık yedik. Oy aldıktan sonra hepsi bizi unuttu. Bizim bu yolda telef ettiğimiz atın eşeğin hesabı yok. Her yıl bu yol yüzünden 3 eşek ben öldürüyordum. Biz yola susadığımız için yeni başkanımıza 'yolumuzu büyük yap' dedik. Başkanımız yapım çalışmalarında gece 3'lerde gelerek yolu kontrol etti. Başkanımıza Allah nasip ederse bir tane eder alacağız" diye konuştu.
Yıllar sonra kendilerini yola kavuşturan başkanlarına teşekkür eden köylüler, "Başkanımızdan Allah razı olsun. Daha önce hastalarımızı, yüklerimizi atla eşekle taşıyorduk. 65 yıl sonra yol getirdi. Başkanımıza çok teşekkür ederiz" şeklinde konuştular.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 12:01:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?