19
Mayıs
2024
Pazar
GÖLKÖY - ORDU

Diplomaları kullandırmayız

AK Parti Grup Başkan Vekili Eyüp Fatsa, Gölköy İlçe Kongresi'nde yüksek rakımlı ilçelerde AK Parti Grup Başkan Vekili Eyüp Fatsa, Gölköy İlçe Kongresi'nde yüksek rakımlı ilçelerde çalışmak istemeyen doktorlara gözdağı verirken, kendilerine engel olan CHP'yi de eleştirdi.
Ordu'nu Gölköy İlçesi'nde, AK Parti İlçe Teşkilatı'nın 2. Olağan Kongresi'nde ilçe halkının doktor sıkıntısını gündeme getirmesiyle ilgili bir konuşma yapan AK Parti Grup Başkan Vekili Eyüp Fatsa, "Doktorluk meselesi aklımızdan hiç çıkmadı ki. Biz her tayin döneminde Gölköy Devlet Hastanesi'ne uzman doktor tayini yaptık ama gelmiyorlar. Uzman doktorlar bölgemizde Ordu, Fatsa, Ünye'nin dışındaki ilçelerde çalışmak istemiyorlar. Mecburi Hizmet Yasası'nı çıkarttık, Meclis'te kıyamet koptu, muhalefet karşı çıktı. Anayasa Mahkemesi'ne dava açtı. Neler vardı bu kapsamda. Mecburi hizmette tayini çıkan doktor artık 'Ben falan yere gitmiyorum' diyemeyecekti. En az 500 gün tayini çıktığı yerde çalışmak zorundaydı. Gitmezse, 'Diplomanızı alırız ve size doktorluk yaptırmayız' dedik. Ama bizim muhalefet ne akla hizmet ediyorsa Anayasa Mahkemesi'ne dava açtı. Son olarak Danıştay yürütmeyi durdurdu. Başka türlü buralara doktor getirme imkanımız yok" dedi.
Konuşurken kimsenin mangalda kül bırakmadığını söyleyen Milletvekili Fatsa, "Bayrağın dalgalandığı her yer Türkiye'dir" dendiğini ama Ordu'ya gelince bu şehrin Türkiye sayılmadığını ifade ederek, "Bu işler konuşulduğu gibi değil. Doktor buraya gelmek istemiyor. Biz bu sefer 'Öyleyse biz dışarıdan doktor getiririz' dedik. Şimdi tutuştular. Diyorlar ki 'Olur mu, Türkiye'ye dışarıdan doktor gelir mi? Gel çalış, ona da yanaşan yok. İşte bunların aklı bu. Bunlar millete zulüm etmekten, milletle rekabet etmekten, millet için yapılan hizmetin önünü kesmekten başka Allah için ne yapmışlar. Yoksa millet bunları barajın dışında bırakır mıydı? Şimdi ya gelirler Gölköy'de, Gürgentepe'de, Aybastı'da çalışırlar ya da doktorları dışarıdan getirir buralarda çalıştırırız. Onların da elindeki diplomaları kullandırmayız. Milletin sırtından onları geçindirmeyiz" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 5 Mart 2006 Pazar 20:40:08
Güncelleme :17 Ekim 2006 Salı 09:54:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Zeki KAMİLOĞLU IP: 85.103.191.xxx Tarih : 16.11.2006 14:40:09
Sayı Fatsa ; kanunları çıkarttılar sözleşmeli memur aldılar. Sözleşmeli memur yasasına göre memur atandığı yerden yasalar çerçevesinde istediği zaman tayin isteyemeyecekdi. İmza attığı sözleşme yasalarına uyacaktı. Malesef öyle olmadı ; nedeni, yine dayısı olan işini halletdi. Meydanlarda konuşması değil sayın Fatsa, Meydanlarda konuştuğunun arkasında olmak var ama nerde. Buna yürek ister. Yapamayacağın şeyi meydanlardada konuşma ki, muhalefetin eline koz verme.