1
Haziran
2024
Cumartesi
GÖLKÖY - ORDU

Hatice'nin 18 yıldır bitmeyen dramı

Ordu'nun Gölköy ilçesinde yaşayan 24 yaşındaki Hatice Avcı, 6 yaşında başına gelen kaza sonucu 18 yılda 21 ameliyat ve sayısız tedavi ile adeta hastanelerde büyüdü. Geçirdiği operasyonlardan birinde ayağındaki damarlardan biri 'yanlışlıkla' alınınca tedavisi için artık umudu azalan Hatice Avcı'nın ayağı kesilme tehlikesi ile karşı karşıya.

6 yaşında iken yanan ateşin ayağını yakması üzerine tedavi için hastanelere gitmeye başlayan Hatice Avcı, o günden bu yana 18 yıldır sayısız hastane dolaştı. İstanbul başta olmak üzere Ankara, Samsun, Ordu'da derdine çare arayan Hatice Avcı, bugüne kadar 10 hastanede 21 ameliyat geçirdi. Ameliyat ve tedavilere rağmen ayağının iyileşmediğini belirten Hatice Avcı, "İstanbul'da yapılan son ameliyatta ayak damarlarımdan biri 'yanlışlıkla' alınınca organ işlevini kaybetti. Daha sonra hangi hastaneye gitsem damarı alınan ve işlevini kaybeden organ sebebiyle hiçbir doktor sorumluluk almadı. Şimdi ayağımın kesilmesi gerektiğini söylüyorlar, Ne yapacağımı şaşırdım, hayata küstüm. Tıp bu kadar mı çaresiz?" diye dert yandı.

Hatice Avcı'nın annesi Ayşe Avcı (55), kızının tedavi görmesi için 18 yıldır hastaneleri mesken tuttuklarını, sayısız doktora gittikleri ve hatırlamayacakları kadar tahlil yapıldığı halde hiçbir sonuç alamadıklarını belirtti. Hayatta en büyük isteğinin kızının şifa bulması olduğunu ifade eden dertli anne, "Biz yeşil kartlıyız. Eşim 19 yıl önce vefat etti. Akrabalarımızın yardımıyla geçiniyoruz. Kızımın ayak damarının alındığı son ameliyattan sonra 50'ye yakın hastane dolaştık, kimse sorumluluk almadı.

Şikayet etsen kendilerini kurtaracak bir şey buluyorlar. Kime dert yanacağımızı, kime gideceğimizi şaşırdık. Şimdi doktorlar ayağın kesilmesi gerektiğini söylüyorlar. 18 yıldır bu kadar doktor, bu kadar hastane, bu kadar ameliyat, bu kadar tedavi yanık bir ayağı nasıl tedavi edemez?" diye konuştu
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2009 Salı 18:56:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?