24
Mayıs
2024
Cuma
PERŞEMBE - ORDU

60. yıl çoşkusu

Ordu’nun Perşembe İlçesi’nin ilçe oluşunun 60. yılı, festivalle kutlanıyor. 60. yıl kutlama programı kapsamında düzenlenen ve 4 gün sürecek olan festivalin ilk günü, coşkuyla kutlandı.

Festival, Cumhuriyet Caddesi-Atatürk Bulvarı-Cumhuriyet Meydanı arasında gerçekleştirilen tören yürüyüşü ile başladı. Perşembe Kaymakamı Uğur Turan, Perşembe Belediye Başkanı Selami Çarkçı, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen yürüyüşün ardından İstiklal Marşı okundu.

Perşembe Kaymakamı Uğur Turan ile Perşembe Belediye Başkanı Selami Çarkçı’nın 60. yıl şeref defterini imzalamasının ardından, Perşembe Lisesi halk oyunları ekibi bir gösteri sundu.

Gösterilerin ardından bir konuşma yapan Kaymakam Uğur Turan, Perşembe İlçesi’nin kuruluşunun 60. yıldönümünü, 4 gün boyunca sürecek festivalle kutlayacaklarını belirterek, "Büyük bir coşku yaşıyoruz. Bugünlere ulaştığımız için sevinçliyiz. İlçemiz hızla bir turizm merkezi olma yolunda ilerlemektedir" dedi. Kaymakam Turan, Perşembe İlçesi’ni kısaca şöyle özetledi:
"Perşembe, sevimli üçüzlerdir. Perşembe, 113 yaşında horon oynayan Akgün ninedir. Perşembe, plaj kumunun sıcaklığıdır. Perşembe, deniz dalgasının coşkusudur. Perşembe, Yason’da güneşin denizde yüzdüğü yerdir. Perşembe, Fener Burnu’nda dalgaların ay yıldızlı bayrağıdır. Perşembe, yahninin, keşkeğin kokusudur. Perşembe, baldır, balıktır, çilektir, fındıktır, berekettir. Mertekte çay içmektir. Hoynat’ta kuşların cıvıltısıdır. Sakarat’tan manzaradır."

Perşembe Belediye Başkanı Selami Çarkçı da, yeşil ile mavinin, dağlar, deniz ve gökyüzünün, can dostu insanların buluştuğu, bir inci kadar güzel Perşembe’nin ilçe oluşunun 60. yılını coşku ile kutladıklarını belirterek, "Karadeniz Bölgesinin turizm açısından potansiyelini biliyoruz. Karadeniz Bölgesi içinde de ilçemizin, turizm cazibe merkezi olmasını arzu ediyoruz. Bu güzellikleri insanlar kısa zamanda fark edecek ve ilçemiz turizmle kalkınacaktır. Daima hizmetin en iyisine layık olduğuna inandığımız değerli hemşehrilerimize tüm gücümüzü kullanarak hizmet etmeye devam edeceğiz. Oluşturduğumuz çok proje var. Değişen dünyada değişen bir Türkiye, değişen Türkiye’de değişen bir Perşembe olmak zorundayız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Perşembe Halk Eğitim Merkezi’nde el sanatları sergisinin açılışı yapıldı. Açılışın ardından, sivil ve gönüllü kurtarma teşkilatı olan Vona-Kut’un tanıtımı ve Perşembespor Kulüp binasının açılışı gerçekleştirildi. Festivalin 2. gününde, çocuk parkı açılışı, Yason Burnu’nda uçurtma şenliği ve bale gösterisi yapılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2005 Pazar 02:50:08
Güncelleme :26 Haziran 2005 Pazar 10:37:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
FIRAT EĞRİDAĞ IP: 85.99.123.xxx Tarih : 2.07.2005 09:55:16
Ben Perşembenin çok güzel bir yer olduğunu fakat bu güzelliğin değerlendirilmesi adına faaliyet'de bulunulmadığını düşünüyordum.Fakat yeni yerel yönetimin bu ğüzelliği değerlendirme adına olumlu hareketlerde bulunması sevindirici.Bu tür faliyetler yeryüzünün cenneti olarak gördüğüm Karadeniz'in daha da güzel olmasını sağlayacsaktır.Yönetime başarılar diliyorum.K.MARAŞ'tan Fırat EĞRİDAĞ