23
Mayıs
2024
Perşembe
PERŞEMBE - ORDU

Belediyeden hizmet atağı

Perşembe Belediyesi yaptığı çalışmalarla ilçenin çehresini değiştiriyor. Perşembe ilçesinde yıllardır ihtiyaç duyulan sahil düzenlemesi, otogar, balıkhane ve trafiğe kapalı caddelerin oluşturulmasına başlandı.

Perşembe Belediye Başkanı Selami Çakçı, ilçe sahilinin diğer Karadeniz’e kıyısı olan il ve ilçelerden daha güzel olmasına rağmen gerektiği gibi değerlendirilemediğini belirterek, beş yıllık bir çalışma kapsamında sahil boyunu turistik eğlence niteliğindeki tesislerle donatacaklarını söyledi.

Kıyı düzenleme projesi kapsamında 2 trilyon liraya mal olacak bir çalışmayla sahil boyuna Aquapark, dinlenme, eğlence mekanları, büfeler ve park alanları yapacaklarını belirten Başkan Çakçı, "İlk etapta kıyı dinlenme mekanları ve büfeleri yaptık. Aquapark, eğlence mekanları ve park alanlarının yapımına yakında başlayacağız" dedi.

OTOGARIN TEMELİ ATILIYOR

Karadeniz Sahil Yolu güzergahında olmalarına rağmen terminal binaları bulunmadığını ve bunun da büyük bir eksiklik olduğunu belirten Belediye Başkanı Çakçı, yakında otogarın temelinin atılacağının müjdesini verdi.

Çakçı, "Yeni terminalimizin temelini 25 Haziran’da atıyoruz. Seyahat firmaları için yazıhaneler, lokanta ve büfelerin olacağı yeni terminalimizi, biz kendi kaynaklarımızla 150 milyar liraya mal edeceğiz. Artık yol otobüsleri şehir merkezi içerisinde durarak trafiği tıkamayacak ve göze hoş gelmeyen durumlar ortadan kalkacak" diye konuştu.

Balık ve kasap esnafını bir araya toplamak için yeni bir proje geliştirdiklerini belirten başkan Çakçı, dolgu alanında bulunan araziye balıkhane yapımına başladıklarını söyledi. Çakçı, "Burada 8 adet balıkhane, kasap dükkanları ve iki adet balık lokantası olacak. Bu proje bize 100 milyar liraya mal olacak. Ayrıca, Kozağzı Mahallesi köprü üstü mevkiindeki eski bir taksi durağının bulunduğu yeri seyyar balıkçılarımızın arzu ettikleri sıhhi ve düzenli bir balık satış yeri haline getirdik" dedi.

İlçede 5 sokağın yıllardır trafiğe kapalı olduğu halde herhangi bir düzenleme yapılmadığını belirten Belediye Başkanı Çakçı, bu konuda çalışmalara başladıklarını açıkladı. Başkan Çakçı, "Trafiğe kapalı cadde ve sokaklarımızı elden geçiriyoruz. Kaldırımları ve mevcut parkeleri yıkıyoruz. Yerine çiçekli parke ile bank ve aydınlatma düzenlemesi yapacağız. Trafiğe kapalı caddeler vatandaşımızın rahatlıkla gezeceği ve alışveriş yapabileceği eğlence yerleri haline gelecektir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2005 Perşembe 15:49:28
Güncelleme :18 Haziran 2005 Cumartesi 16:14:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?