15
Mayıs
2024
Çarşamba
PERŞEMBE - ORDU

Denizden balık yerine domuz çıktı

Ordu’nun Perşembe İlçesi’nde tekneyle avlanmaya çıkan balıkçılar, denizden balık yerine domuzla döndü. Gece geç saatlerde denize ağ atan balıkçılar, yunus balığı sandıkları sürünün, karaya çıkmaya çalışan yaban domuzu sürüsü olduğunu görünce şok yaşadı.

Perşembe Balıkçı Barınağı’ndan hamsi avlamak için ‘Kadir-2’ teknesiyle denize açılan balıkçılar, kıyıdan yaklaşık 3 mil açıldıktan sonra ağ attı. Sabahın ilk ışıklarıyla ağ toplamaya başlayan balıkçılar, hiç ummadıkları bir sürprizle karşılaştı. Ağ topladıkları bölgede ne olduğunu bilemedikleri bir sürüyle karşılaşan balıkçılar, bunun ilk başta yunus balığı sürüsü olduğunu sandı. Ağ toplamaya ara verip sürünün peşine düşen balıkçılar, Yunus zannettikleri sürünün yaban domuzu olduğunu görünce şok yaşadı.

Kadir-2 Teknesi’nin kaptanı Necati Reis, “Şaşırdık, 8-10 tane vardılar. Suyun içerisinde bazı karartılar gördük. İlk başta korktum, sonra çok heyecanlandım. Önce yunus balığı sandım. Daha sonra su aygırı zannettik. Yaklaştığımızda karartıların domuz olduğunu anladık. Çok şaşırdık. Hemen küçük tekneyle domuzlardan birisine yaklaştık. Boynuna ip atıp canlı yakalamayı başardık. Domuzu tekneye almak da çok kolay olmadı'' dedi.

Tekneye alınan yaban domuzu, halatlarla bağlanarak etkisiz hale getirildi. Daha sonra ağ toplama işlemlerini de tamamlayan Kadir-2 teknesi, yaban domuzuyla birlikte kıyıya döndü. Balıkçılar, “Bu bölgeye yaban domuzlarının denizden geldiği söylentisi vardı. İnanmıyorduk ama gözlerimizle gördük'' diye konuştu.

Yaban domuzu Tarım İlçe Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. Domuzların ise neden denizde olduklarına kimse anlam veremedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2007 Pazartesi 17:12:16
Güncelleme :1 Ocak 2008 Salı 10:19:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?