19
Mayıs
2024
Pazar
PERŞEMBE - ORDU

Dev kabak görenleri şaşırtıyor

DEV KABAK GÖRENLERİ ŞAŞIRTIYOR

Ordu'da manavlık yapan çiftçi Mehmet Şahin, 1.5 ayda 165 kiloluk kabak yetiştirdi. Dev kabağı gören Ordulular şaşkınlığını gizleyemedi.

Perşembe ilçesi Efirli köyündeki tarlasında meyve yetiştiren Mehmet Şahin, tohumlarını Amerika'dan getirdiği Atlantik Bal Kabakları görenleri şaşırttı. 1.5 ay önce diktiği Atlantik Bal Kabağı 165 kiloya ulaşırken, Mehmet Şahin diğer kabakları 250 kiloya kadar büyüteceğini söyledi. Dev kabakları parayla satmayacağını, eşe dosta dağıtacağını, bir tanesini ise pastane işleten arkadaşına hediye edip tatlı yapmasını sağlayacağını belirten Mehmet Şahin, "Bu bal kabakları çok lezzetli. Çok güzel kabak tatlısı

oluyor. O sebeple bir tanesini pastaneci arkadaşa verip diğerlerini parçalara ayırıp eşe dosta dağıtacağım. Tarladaki diğer kabakların 250-300 kiloya kadar ulaşmasını bekleyeceğim" dedi.

Tarladan alınarak manav dükkanına getirilen kabaklardan biri vatandaşlardan büyük ilgi gördü. 165 kilo olarak tartılan kabağı arabadan ancak 3 kişi indirebildi. Manav dükkanının önünde dev kabağı gören vatandaşlar, hayatlarında hiç bu kadar kabak görmediklerini belirttiler.

DEV KABAK GÖRENLERİ ŞAŞIRTIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2010 Cumartesi 17:40:02
Güncelleme :31 Temmuz 2010 Cumartesi 19:37:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?